iltasyazilim
FD Üye
Gaziantep’in Yağlı Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*3 çay bardağı simit (ince bulgur)
*2 orta boy domates
*1 5 yemek kaşığı salça
*1 kuru soğan
*2 3 diş sarımsak
*Yarım limon
*Tuz
*Karabiber
*Maydanoz
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Pul biber
Gaziantep’in Yağlı Köftesi Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar;
Antep’in yağlı köftesini bilenler vardır Ben bilmeyenlerin kesinlikle denemesini isterim Bunu yaparken yoğurulması gerekiyor ama isterseniz kıyma makinesinde çekip son olarak bir kere yoğurabilirsiniz
Geçelim tarife,
Zeytinyağı ve pul biber ve maydanoz hariç bütün malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz Olduğunu anlamak için kolay şekil alması ve simitin (ince bulgur) dişe gelmemesi gerekiyor Olduktan sonra yağı kızdırıp ocaktan alırken pul biberini atıyoruz Yağı köfteye koyarken maydanozu ekliyoruz (ben maydanoz eklemedim) Ve son kez karıştırmak için yoğurup şekil veriyoruz (Yanında salata tursu ve ayran tavsiye ederim çok güzel oluyor )
Afiyet olsun
*3 çay bardağı simit (ince bulgur)
*2 orta boy domates
*1 5 yemek kaşığı salça
*1 kuru soğan
*2 3 diş sarımsak
*Yarım limon
*Tuz
*Karabiber
*Maydanoz
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Pul biber
Gaziantep’in Yağlı Köftesi Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar;
Antep’in yağlı köftesini bilenler vardır Ben bilmeyenlerin kesinlikle denemesini isterim Bunu yaparken yoğurulması gerekiyor ama isterseniz kıyma makinesinde çekip son olarak bir kere yoğurabilirsiniz
Geçelim tarife,
Zeytinyağı ve pul biber ve maydanoz hariç bütün malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz Olduğunu anlamak için kolay şekil alması ve simitin (ince bulgur) dişe gelmemesi gerekiyor Olduktan sonra yağı kızdırıp ocaktan alırken pul biberini atıyoruz Yağı köfteye koyarken maydanozu ekliyoruz (ben maydanoz eklemedim) Ve son kez karıştırmak için yoğurup şekil veriyoruz (Yanında salata tursu ve ayran tavsiye ederim çok güzel oluyor )
Afiyet olsun