Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gaziemir'de Neler Oluyor? Radyasyon Değeri Normalin 7291 Katı Çıktı

Gaziemir'de Neler Oluyor? Radyasyon Değeri Normalin 7291 Katı Çıktı
0
41

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-943b62ad1fe1c6d0475902fe45f98ea07544e5c0.jpg

İzmir’in Çernobili olarak anılan Gaziemir’deki yerde radyasyon aygıtı ile ölçüm yapıldı. Alanda olağan kıymetin 7 bin 291 katı radyasyon olduğunu tespit etti. Belediye Başkanı Halil Arda, yaşananları "halk sıhhati katliamı" olarak değerlendirirken, yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

Fotoğraf: Arşiv

Radyoaktif atıkların gömülü olduğu Gaziemir Emrez Mahallesi’ndeki eski kurşun fabrikasının 70 dönümlük alanında incelemeler yapan Belediye Lideri Halil Arda, ölçümlerde aygıtın üstündeki 832.3µSv/h (mikrosievert/saat) sayısını gösterdi. 

Radyasyon ölçüm aletinin gösterdiği 832.3’lük pahası yorumlayan Dokuz Eylül Üniversitesi Etraf Mühendisliği Bölümü’nden emekli öğretim Üyesi Dr. Enver Yaser Küçükgül, "Kurşun fabrikasının yıkık binalarında yapılan ölçümlerde 832 üniteye kadar ulaşılmış. Aygıt adeta hudutları zorlamış, 832.3 göstermiş! Yani ölçülen alanda olağan pahanın 7 bin 291 katı oranında radyasyon var. Yetkisi, sorumluluğu ve vatana halka hizmet borcu olan herkesi misyona davet ediyorum. Bu iş milletlerarası kaçakçılık ve organize cürümler kapsamında araştırılacak bir husus olup, Interpol ve milletlerarası yargıyı da harekete geçmeye çağırıyorum. Bu ölçü yükseldikçe kanser riski de artar, daha fazla radyasyon alınması kanser riskini artırır." diye konuştu.

'Artık kâfi, Gaziemirlileri daha fazla zehirlemeyin.'

Cumhuriyet gazetesinin haberine nazaran, yaptıkları ölçüm sonucu ölçüm aygıtının gösterdiği sayılar karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Gaziemir Belediye Lideri Halil Arda, "Buradaki nükleer atıklar tüm İzmir’i tehdit ediyor. Yetkililer bir an evvel harekete geçerek tüm canlıları zehirleyen bu alandaki atıkları temizlemelidir" diye konuştu.

Lider Arda şunları söyledi: "Bu kıymetleri gördükten sonra kimsenin sıhhatini tehlikeye atmamak ismine hareketimizi atık alanının dışındaki otoparkta sürdürmeye karar verdik. Gördüklerimize hala daha inanamıyorum. Burada bir halk sıhhati katliamı var. Buranın 14 yıldır temizlenmemiş olması tam bir garabettir. Vicdansızlıktır. Artık kâfi. Gaziemirlileri daha fazla zehirlemeyin ve bu alanı temizleyin" dedi.

'Interpol ve memleketler arası yargıyı vazifeye çağırıyorum.'

Dokuz Eylül Üniversitesi Etraf Mühendisliği Bölümü’nden emekli öğretim üyesi Dr. Enver Yaser Küçükgül, ölçüm yapılan aletin son yıllarda en çok kullanılan yeni bir aygıt olduğunu, son okunan pahanın 832.3 µSv/h olduğunu da belirterek, "Bu oran çok çok yüksek bir kıymettir. Bu sonucu yorumlamak için ulusal ve milletlerarası kanun ve yönetmeliklerin söylediklerine bakmalıyız. İnançlı bir radyasyon hudut bedeli yoktur. Yetki, sorumluluk ve vatana, halka hizmet borcu olan herkesi vazifeye davet ediyorum. Bu iş memleketler arası kaçakçılık ve organize kabahatler kapsamında araştırılacak bir mevzu olup Interpol ve memleketler arası yargıyı da misyona çağırıyorum" diye konuştu.

858,543Konular
981,899Mesajlar
32,553Kullanıcılar
alizadegh123Son üye
Üst Alt