Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gaziosmanpaşa Üniversitesi

Gaziosmanpaşa Üniversitesi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Gaziosmanpaşa Üniversitesi İstanbul

Tarihçe

İsmini, Tokat'ın yetiştirdiği büyük Türk kahramanı Gazi Osman Paşa'dan bölge Üniversite, 03071992 tarihinde kurulmuştur Öğretim Dili Türkçe'dir Üniversitede öğrenim süresi 4 sene olan Fen Edebiyat Fakültesi, Ziraat Fakültesi, İktisadi ve Yönetimle Ilgili Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Tokat Afiyet Yüksekokulu, Zile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile öğrenim süresi 2 sene olan Tokat, Zile, Niksar, Erbaa, Turhal, Reşadiye, Almus Meslek Yüksekokulu ve Erbaa, Turhal Sıhhat Hizmetleri Iş Yüksekokullarında öğretime devam edilmektedir Bunlara ilaveten Tıp Fakültemizin kuruluş izni alınmış olup kuruluş faaliyetleri büyük bir şipşak devam etmektedir

Yurt ve Barınma

Tokat merkezde toplam 1260 yatak kapasiteli yurt bulunmaktadır Bu yurtlardan 452 erkek, 808'sı kız öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamaktadır Hem Zile öğrenci yurdunun 144 kız 90 erkek elde etmek üzere toplam 234 yatak kapasitesi bulunmaktadır Niksar da 144 erkek ile 60 kız, Erbaa da 96 kız ve Turhal da ise 90 erkek ve 100 yatak kapasiteli kız yurdu bulunmaktadır Barınma sorunu büyük ölçüde çözülmüştür Bunlara ilaveten, Kredi Yurtlar Kurumunun 1000 karakter Yurt inşaatı, Taşlıçiftlik Kampüsünde devam etmektedir Keza Rektörlüğün oluşturduğu bir birim aracılığı ile öğrencilere kiralık konut bulmalarında büyük ölçüde tezgâhtar olunmaktadır

Kütüphane

Üniversite Kütüphanesi 1984 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Merkez Kütüphanesine bağlı olarak yerleşmiş ve 1341993 tarihinde Gazi Osman Paşa Üniversitesi Merkez kütüphanesine dönüşmüştür Merkez Kütüphanede 21838 adet kitap bulunmaktadır Devirli yayınlama sayısı ise 82'dir Kütüphanenin genel okuyucu kapasitesi 10131'dir Keza ilçe ve Merkez kütüphanelerinin kitap sayısını artırma çalışmaları devam etmektedir Zile Iş Yüksekokulundaki ilçe kütüphanesine ilaveten Niksar, Reşadiye, Erbaa ve Turhal Meslek yüksekokulları bünyesinde de 4 yeni kütüphane daha hizmete sokularak kaynak aktarması sağlanmıştır

Teknoloji

Üniversitede fazla sayıda araştırma ve analiz laboratuvarları bulunmaktadır Keza her birimde 30 bilgisayarlı laboratuvarlar ve 51 bilgisayarlı merkez aralıksız hizmet vermektedir Üniversitedeki toplam bilgisayar sayısı 960dır Tüm birimler ULAKBİM aracılığı ile internete bağlıdır

Beslenme

Üniversitenin yemek hizmetleri 2001 yılı itibariyle özel sektöre devredilmiştir 19992000 Eğitim öğretim döneminde öğrenci ve personelden 113357 kişiye günde dört çeşit almak üzere yemek verilmiştir Bu hizmetler yürütülürken temiz, nitelikli ve en iyisini yapmaya gayret gösterilmiştir Keza Taşlıçiftlik Kampüsü ve gerekse Tokat Merkez ve ilçelerdeki okulların tümünde kantin ve kafeterya hizmetleri kâr amacı güdülmeden bereketli bir şekilde yürütülmektedir Afiyet Üniversite Sağlık Durumu Merkezinde 2 Doktor, 1 Diş tabibi, 2 Hemşire, 1 Sıhhat Teknikeri ile üniversitenin öğrenci, personel ve personelin benzeyen ve çocuklarına hizmet vermektedir Sağlık Merkezinde mevcut laboratuvarda, Temel Biokimya, Hemotoloji, idrar tetkiki ile Serolojinin bir kısmı ile ilgili tetkikler yapılabilmektedir Kampus Hayatı Öğrenciler farklı alanlara yönlendirilmiş kulüplere aza olarak sosyal etkinliklerde ödev alabilmektedirler Üniversitedeki bir adet konferans salonunde belirli günlerde paneller düzenlenmekte ve bilirkişi konuşmacılar çağrılmaktadır Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin 1 adet kapalı spor salonu ve birer adet açık futbol, basketbol ve voleybol sahası da öğrencilerin hizmetindedir

Ulaşım

Büyük Kasaba içi ulaşım konusunda üniversite öğrencileri hiçbir problemle karşılaşmamakta büyük şehirlerde karşılaşılan trafik sorunu Tokat'ta yaşanmamaktadır Eğitim Fakültesi, Sağlık Durumu Yüksekokulu ile Gövde Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Eski Rektörlük Kampüsünde, İktisadi ve Yönetimle Ilgili Bilimler Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Tokat Iş Yüksekokulu merkeze 8 km uzaklıktaki Taşlıçiftlik Kampüsünde Eğitimöğretim faaliyetlerini devam ettirmektedir Ulaşım Belediye otobüsleri, Özel Irk otobüsleri ve Taşlıçiftlik minibüs hattı aracılığı ile aralıksız sürdürülmektedir

Burslar

Öğrenciler devlet burslarından ve öteki (sanayi ve ticaret odaları, vakıf, belediye vs) burs imkanlarından yararlanmaktadırlar

Kulüpler

Fakülteler ve Bölümler

Eğitim Fakültesi
Sinif Öğretmenliği (EA)
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği (LAF)

FenEdebiyat Fakültesi
Biyoloji (SAY)
Fizik (SAY)
Kimya (SAY)
Matematik (SAY)
Tarih (LAF)
Türk Dili ve Edebiyati (SÖZ)