Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan poğaça tariflerine bir yenisini daha eklemek isterseniz muhteşem gazozlu poğaçanın lezzetini sizlerle paylaşıyoruz. Hem yumuşacık hem de ağızda dağılan gazozlu poğaça eskilerin tariflerinden. Gazozlu poğaça nasıl yapılır?
Yumuşak ve sıcacık pofuduk poğaçalar kahvaltı başta olmak üzere çay saatlerinin en sevilen lezzetlerinden. Poğaça tercihe göre mayalı, mayasız, sade, peynirli, zeytinli, yumuşak veya gevrek yapılabilir. En çok tüketilen yiyeceklerden biri olan poğaça, neredeyse her damak zevkine hitap ediyor. Birçok farklı şekilde hazırlanabilen poğaçanın yumuşacık olması ve puf puf kabarması için elbette maya ile hazırlanması önemli. Adından da anlaşılacağı gibi yumuşak ve tadı leziz bir poğaça tarifi veriyoruz sizlere. Gazozla yapılan bu tarifin özelliği 3,4 gün aynı bayatlamadan kalıyor asla maya kokusu gelmiyor. Hemen hazırlamak isteyenlere muhteşem gazozlu poğaçanın tarifi aşağıda:
GAZOZLU POĞAÇA TARİFİ:
MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı gazoz
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket yaş maya (42 gram)
1, 5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı şeker
2 adet yumurta
Alabildiği kadar un
İçi için;
Peynir ,maydanoz, kaşar peyniri
Üzeri için;
Susam, çörekotu
Yumurta sarısı
YAPILIŞI
Maya ılık su ve şeker ayrı bir kapta karıştırın ve 20 dakika bekletin.
Daha sonra bir kapta yoğurt ,yağ, yumurta, gazoz, kabartma tozu eklenip güzelce çırpın.
Un ve mayayı ekleyip karıştırın. 8-10 dakika kadar hamuru yavaş yavaş yoğurun.
Üzerini örtüp 1 saat dinlendirin. Dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
Üzerine yumurta sarısı haşhaş, çörekotu, susam istediğinizi kullanabilirsiniz.
İster sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...