Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gazozlu poğaça nasıl yapılır? Yumuşacık gazozlu poğaça tarifi

Gazozlu poğaça nasıl yapılır? Yumuşacık gazozlu poğaça tarifi
0
84

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hKoSG_1658741642_2572.jpg

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan poğaça tariflerine bir yenisini daha eklemek isterseniz muhteşem gazozlu poğaçanın lezzetini sizlerle paylaşıyoruz. Hem yumuşacık hem de ağızda dağılan gazozlu poğaça eskilerin tariflerinden. Gazozlu poğaça nasıl yapılır?



Yumuşak ve sıcacık pofuduk poğaçalar kahvaltı başta olmak üzere çay saatlerinin en sevilen lezzetlerinden. Poğaça tercihe göre mayalı, mayasız, sade, peynirli, zeytinli, yumuşak veya gevrek yapılabilir. En çok tüketilen yiyeceklerden biri olan poğaça, neredeyse her damak zevkine hitap ediyor. Birçok farklı şekilde hazırlanabilen poğaçanın yumuşacık olması ve puf puf kabarması için elbette maya ile hazırlanması önemli. Adından da anlaşılacağı gibi yumuşak ve tadı leziz bir poğaça tarifi veriyoruz sizlere. Gazozla yapılan bu tarifin özelliği 3,4 gün aynı bayatlamadan kalıyor asla maya kokusu gelmiyor. Hemen hazırlamak isteyenlere muhteşem gazozlu poğaçanın tarifi aşağıda:



GAZOZLU POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı gazoz
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket yaş maya (42 gram)
1, 5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı şeker
2 adet yumurta
Alabildiği kadar un

İçi için;

Peynir ,maydanoz, kaşar peyniri

Üzeri için;

Susam, çörekotu
Yumurta sarısı

mjady_1658742018_8094.jpg
Gazozlu Pofuduk Poğaça tarifi


YAPILIŞI

Maya ılık su ve şeker ayrı bir kapta karıştırın ve 20 dakika bekletin.

RTqq8_1658742915_2669.jpg
Gazozlu Pofuduk Poğaça


Daha sonra bir kapta yoğurt ,yağ, yumurta, gazoz, kabartma tozu eklenip güzelce çırpın.

Un ve mayayı ekleyip karıştırın. 8-10 dakika kadar hamuru yavaş yavaş yoğurun.

Üzerini örtüp 1 saat dinlendirin. Dilediğiniz şekli verebilirsiniz.

Üzerine yumurta sarısı haşhaş, çörekotu, susam istediğinizi kullanabilirsiniz.

İster sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


 
858,460Konular
981,084Mesajlar
29,524Kullanıcılar
axxaSon üye
Üst Alt