iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
125 gr Amerikan Pirinci
2 büyük domates (dilimler halinde doğranmış)
100 gr Taze mantar
14 ince kesilmiş yeşil biber
14 ince şeritler halinde dilimlenmiş kırmızı biber
1 adet doğranmış yeşil soğan
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı soya yağı
1 baş doğranmış sarımsak
14 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
İsteğe bağlı karabiber,
Marul yaprakları (süslemesi için)
HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencerede haşlayın ve suyunu süzün Pirinç, domates, mantar, yeşil biber, soğan ve maydanozu büyük bir kaseye alın Ayrı bir kabın içinde, yağ, sirke, sarmısak, kekik, tuz, kırmızı biber ve karabiberi karıştırın Bu karışımı pirinç harcının üzerine ilave edin ve yavaşça harmanlayın Marul yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
(4 kişilik)
Her servis 169 kalori, 3 gr protein, 7 gr yağ, 24 gr karbonhidrat, 2 gr lif, 0 miligram kolesterol ve 226 miligram sodyum içerir
125 gr Amerikan Pirinci
2 büyük domates (dilimler halinde doğranmış)
100 gr Taze mantar
14 ince kesilmiş yeşil biber
14 ince şeritler halinde dilimlenmiş kırmızı biber
1 adet doğranmış yeşil soğan
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı soya yağı
1 baş doğranmış sarımsak
14 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
İsteğe bağlı karabiber,
Marul yaprakları (süslemesi için)
HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencerede haşlayın ve suyunu süzün Pirinç, domates, mantar, yeşil biber, soğan ve maydanozu büyük bir kaseye alın Ayrı bir kabın içinde, yağ, sirke, sarmısak, kekik, tuz, kırmızı biber ve karabiberi karıştırın Bu karışımı pirinç harcının üzerine ilave edin ve yavaşça harmanlayın Marul yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
(4 kişilik)
Her servis 169 kalori, 3 gr protein, 7 gr yağ, 24 gr karbonhidrat, 2 gr lif, 0 miligram kolesterol ve 226 miligram sodyum içerir