nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
İSTANBUL (ANKA) – GDO konusunda yayınlanan birçok araştırması olan mikrobiyolog ve Amerika ’daki Maharishi Yönetim Universitesi Öğretim Üyesi Prof Dr John Fagan, GDO ’lu ürünlerin solunum bozukluğu, ciltte kızarıklıklar, nezle, göz neslesi, baş ağrısı gibi allerjik tepkilere niçin olduğunu, hatta hatta şok etkisine yol açarak ölüme bile neden olduğunu söyledi Ama çok uluslu şirketlerin GDO ’yu yaygınlaştırmak istediğini vurgulayan Fragan, “Tarım ilaçlarını pazarlamak için sıkıştırdıkları gibi GDO ’lu tohum satış için de Türkiye, Afrika ve Asya ’da bunu yaygınlaştırmak için mücadele harcıyorlar Hindistan ’da patlıcana da dahil etmek isteniyor Türkiye ’de, önce soya ve darı, sonra hepsine dahil etmek isteyeceklerdir dedi
GDO konusunda yayınlanmış birçok araştırması olan mikrobiyolog ve Amerika ’daki Maharishi Yönetim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr John Fagan, GDO ’lu ürünlerle ilgili ANKA ’nın sorularını yanıtladı
NOBEL ÖDLLÜ DE OLSA TÜM SONUÇLARI TAHMIN EDİLEMİYOR
Genetiği Değişmiş Organizmalar (GDO), kalıtımsal mühendisliği müdahale yöntemiyle, bitki örtüsü, bakteriler, virüsler ve hayvanlardan alınan genin birleştirilmesi sonucunda, yeni bir gen ortaya çıkartılması olduğunu hatırlattı Bu birleşmiş genin denetleme dışı olduğunu, ne gibi sonuç yaratacağının hiç bilinmediğini vurgulayan Fragan, “Bir tek gen dahil etmenin bütün bitki üzerindeki tüm sonuçlarını, doktorası da olsa, profesör de olsa, Nobe Ödüllü de olsa kimse tahmin edemiyor Dışarıdan hücreye eklenen genin, DNA ’nın neresine nasıl yapışacak o bilinmiyor ve denetim altına alınamıyor dedi
ABD ’DE 37 BIREY ÖLDÜ, 5 BİN BIREY HASTA
Hücresine suni gen eklenen bir bitkinin, metabolik düzeyde etkilendiğini, bu durumun doku ve organizmalarda değişikliğe niçin olduğunu söyleyen Fragan, “Bu bitkinin gıda değerini düşürüyor dedi Bu bitkileri yediği taktirde insan sağlığına da zarar verdiğinin altını çizen Fragan, “Bir beslenme, genetiği değiştirildiği zaman yeni bir protein yaratıyor Bu yeni proteinler alerji yaratabiliyor Mesela GDO ’lu patates yiyorsunuz, yeni bir protein var ve alerjik tepkiler yaratacak vücutta Solum bozuklukları, cilt bozuklukları, kızarıklıklar, nezle, göz nezlesi, sindirim sisteminin bozulması, dokuların sağlıksızlaşması, tipik tepkilerden bazıları Başınız ağrıdı mesela, yediğin mısırdan mı, diğer birşeyden mi bilemiyorsun? Çünkü ne yediğin beli yok dedi Genetiği değişmiş bakterilerin, zehirli bir alaşım de oluşturarak daha kaslı alerjik tepkilere neden olabildiğini, ani şok yaratarak ölüme bile yol açabildiğine uyarı çeken Prof Dr Fragan, bu zehirli etki ile ABD'de 37 kişinin öldüğünü, 5 bin kişinin de hastalandığı bilgisini verdi
HİNDİSTAN ’DA PATLICANA, TÜRKİYE ’DE HER ŞEY İÇİN SIKIŞTIRILIYOR
GDO ile dünyada Amerikalı, İsviçreli, Alman asıllı dev şirketlerin ilgilendiğini, dünyadaki GDO ’ların yüzde 96 ’sının 5 ülkede imal edildiğini, bu ülkelerin ABD, Kanada, Avustralya, Brezilya ve Arjantin olduğunu, pamuk eklendiğinde Çin ve Hindistan ’ın da bu ülkelere dahil edildiğini söyleyen Fragan, “Bu şekilde bakıldığında sadece 7 ülkede imal ediliyor dedi GDO ’lu ürünlere dünyada en fazla soya fasulyesi, darı, kanola ve pamuk da rastlandığını, Amerika ’da kabak ve domates de olduğunu, Havai ’de Papaya bitkisinde bulunduğunu, Hindistan ’da patlıcana da dahil etmek istendiğini açıkladı GDO taraftarlarının, “Türkiye bunu kabul etmezse, dünyanın ardındaki kalır sözünün gerçeği yansıtmadığını, GDO ’yu yalnızca 7 ülkenin kabul ettiğinin altını çizen Fragan, şunları söyledi:
“Hakiki bu değil Bu ticari amaçla yapılan, etkin olmayan, hatta bu çağda yapılmaması gereken bir teknoloji Batı ’da çoğunlukla kabul edilmeyen bir teknoloji Tarım ilaçlarını pazarlamak için nasıl sıkıştırıyorlarsa, bunun için de Türkiye, Afrika, Asya ’da bunu yaygınlaştırmak için çaba harcıyorlar Türkiye ’de hepsine dahil etmeyi isteyeceklerdir Önce soya ve mısır, sonradan hepsine
GDO ’YA ULUSAL GÜVENLIK İÇİN DE DIKKAT
GDO ’lu tohum verildiğinde çiftçilerin, geleneksel tohumları bir kenara bıraktığını, bu tohumların 1 sene beklediği vakit öldüğünü ve kullanılamaz ayla geldiğini vurgulayan Fragan, “Tarım için kullanılan tohumları Türk çitfçileri yoklama edemezse, beslenme üzerindeki kontrol elden kaçar Gıda güvenliği kalmaz Bu yalnızca yiyecek güvenliği yok, uluslal emniyet meselesidir ve çok önemli bir sorundur uyarısında bulundu Türkiye ’de GDO ’lu ürünlere izin vermeye eğilimli, cılız bir yasa çıkartıldığını, oysa insanların buna kvvetli bir tepki gösterdiğini ve bunun üstüne hükümetin tekrar gözden geçirdiğini hatırlatan Fragan, “Umut ediyorum fakat Türk halkını bunlardan koruyacak daha kuvvetli bir yasa çıkacaktır dedi Avrupa ’da yasa gereği, GDO ’lu ürünlerin üstüne etiket konmak zorunda olduğunun altını çizen Fragan, “Türkiye ’de çıkartılacak yeni ya da bu şartı koşmak zorunda ki ona kadar millet alsın, veya almasın dedi
GDO ’DAN KAÇINMAK İÇİN GIDALARIN ETİKETİNİ OKUYUN
GDO ’lu ürünlerin bakarak anlaşılacak bir koşul olmadığını, oysa soya ve mısır katkı olarak, keklere, bisküvilere, şekerlere ve birçok gıda maddesine sıçradığını söyleyen Fragan, tüketicilere, “Yediğiniz şeylerin etiketini okuyun Mısır, soya varsa, pamuk yağı varsa veya kanola varsa o vakit risk var demektir En güvenlisi organik yiyin Güvendiğiniz yerlerden gıdayı alın Mümkünse güvendiğiniz tarlalardan, çiftçilerden alışveriş yapın tavsiyesinde bulundu
*
GDO konusunda yayınlanmış birçok araştırması olan mikrobiyolog ve Amerika ’daki Maharishi Yönetim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr John Fagan, GDO ’lu ürünlerle ilgili ANKA ’nın sorularını yanıtladı
NOBEL ÖDLLÜ DE OLSA TÜM SONUÇLARI TAHMIN EDİLEMİYOR
Genetiği Değişmiş Organizmalar (GDO), kalıtımsal mühendisliği müdahale yöntemiyle, bitki örtüsü, bakteriler, virüsler ve hayvanlardan alınan genin birleştirilmesi sonucunda, yeni bir gen ortaya çıkartılması olduğunu hatırlattı Bu birleşmiş genin denetleme dışı olduğunu, ne gibi sonuç yaratacağının hiç bilinmediğini vurgulayan Fragan, “Bir tek gen dahil etmenin bütün bitki üzerindeki tüm sonuçlarını, doktorası da olsa, profesör de olsa, Nobe Ödüllü de olsa kimse tahmin edemiyor Dışarıdan hücreye eklenen genin, DNA ’nın neresine nasıl yapışacak o bilinmiyor ve denetim altına alınamıyor dedi
ABD ’DE 37 BIREY ÖLDÜ, 5 BİN BIREY HASTA
Hücresine suni gen eklenen bir bitkinin, metabolik düzeyde etkilendiğini, bu durumun doku ve organizmalarda değişikliğe niçin olduğunu söyleyen Fragan, “Bu bitkinin gıda değerini düşürüyor dedi Bu bitkileri yediği taktirde insan sağlığına da zarar verdiğinin altını çizen Fragan, “Bir beslenme, genetiği değiştirildiği zaman yeni bir protein yaratıyor Bu yeni proteinler alerji yaratabiliyor Mesela GDO ’lu patates yiyorsunuz, yeni bir protein var ve alerjik tepkiler yaratacak vücutta Solum bozuklukları, cilt bozuklukları, kızarıklıklar, nezle, göz nezlesi, sindirim sisteminin bozulması, dokuların sağlıksızlaşması, tipik tepkilerden bazıları Başınız ağrıdı mesela, yediğin mısırdan mı, diğer birşeyden mi bilemiyorsun? Çünkü ne yediğin beli yok dedi Genetiği değişmiş bakterilerin, zehirli bir alaşım de oluşturarak daha kaslı alerjik tepkilere neden olabildiğini, ani şok yaratarak ölüme bile yol açabildiğine uyarı çeken Prof Dr Fragan, bu zehirli etki ile ABD'de 37 kişinin öldüğünü, 5 bin kişinin de hastalandığı bilgisini verdi
HİNDİSTAN ’DA PATLICANA, TÜRKİYE ’DE HER ŞEY İÇİN SIKIŞTIRILIYOR
GDO ile dünyada Amerikalı, İsviçreli, Alman asıllı dev şirketlerin ilgilendiğini, dünyadaki GDO ’ların yüzde 96 ’sının 5 ülkede imal edildiğini, bu ülkelerin ABD, Kanada, Avustralya, Brezilya ve Arjantin olduğunu, pamuk eklendiğinde Çin ve Hindistan ’ın da bu ülkelere dahil edildiğini söyleyen Fragan, “Bu şekilde bakıldığında sadece 7 ülkede imal ediliyor dedi GDO ’lu ürünlere dünyada en fazla soya fasulyesi, darı, kanola ve pamuk da rastlandığını, Amerika ’da kabak ve domates de olduğunu, Havai ’de Papaya bitkisinde bulunduğunu, Hindistan ’da patlıcana da dahil etmek istendiğini açıkladı GDO taraftarlarının, “Türkiye bunu kabul etmezse, dünyanın ardındaki kalır sözünün gerçeği yansıtmadığını, GDO ’yu yalnızca 7 ülkenin kabul ettiğinin altını çizen Fragan, şunları söyledi:
“Hakiki bu değil Bu ticari amaçla yapılan, etkin olmayan, hatta bu çağda yapılmaması gereken bir teknoloji Batı ’da çoğunlukla kabul edilmeyen bir teknoloji Tarım ilaçlarını pazarlamak için nasıl sıkıştırıyorlarsa, bunun için de Türkiye, Afrika, Asya ’da bunu yaygınlaştırmak için çaba harcıyorlar Türkiye ’de hepsine dahil etmeyi isteyeceklerdir Önce soya ve mısır, sonradan hepsine
GDO ’YA ULUSAL GÜVENLIK İÇİN DE DIKKAT
GDO ’lu tohum verildiğinde çiftçilerin, geleneksel tohumları bir kenara bıraktığını, bu tohumların 1 sene beklediği vakit öldüğünü ve kullanılamaz ayla geldiğini vurgulayan Fragan, “Tarım için kullanılan tohumları Türk çitfçileri yoklama edemezse, beslenme üzerindeki kontrol elden kaçar Gıda güvenliği kalmaz Bu yalnızca yiyecek güvenliği yok, uluslal emniyet meselesidir ve çok önemli bir sorundur uyarısında bulundu Türkiye ’de GDO ’lu ürünlere izin vermeye eğilimli, cılız bir yasa çıkartıldığını, oysa insanların buna kvvetli bir tepki gösterdiğini ve bunun üstüne hükümetin tekrar gözden geçirdiğini hatırlatan Fragan, “Umut ediyorum fakat Türk halkını bunlardan koruyacak daha kuvvetli bir yasa çıkacaktır dedi Avrupa ’da yasa gereği, GDO ’lu ürünlerin üstüne etiket konmak zorunda olduğunun altını çizen Fragan, “Türkiye ’de çıkartılacak yeni ya da bu şartı koşmak zorunda ki ona kadar millet alsın, veya almasın dedi
GDO ’DAN KAÇINMAK İÇİN GIDALARIN ETİKETİNİ OKUYUN
GDO ’lu ürünlerin bakarak anlaşılacak bir koşul olmadığını, oysa soya ve mısır katkı olarak, keklere, bisküvilere, şekerlere ve birçok gıda maddesine sıçradığını söyleyen Fragan, tüketicilere, “Yediğiniz şeylerin etiketini okuyun Mısır, soya varsa, pamuk yağı varsa veya kanola varsa o vakit risk var demektir En güvenlisi organik yiyin Güvendiğiniz yerlerden gıdayı alın Mümkünse güvendiğiniz tarlalardan, çiftçilerden alışveriş yapın tavsiyesinde bulundu
*