Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gears of War 2

Gears of War 2
0
161

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
İri kaslar, ter, pislik, kan, adrenalin, testosteron Marcus Fenix, boyle guzelliklerle (!) dolu olan caresiz dunyasına bizleri gecen yıl davet etmişti Sera gezegeninde, insanoğlu kendi arasında savaşıp tum guclerini tukettiği anda Locust gucleri gezegene saldırmış ve nufusun dortte birini yok etmişti Marcus ve Delta Ekibi de elinden gelen her şeyi yapmış, Anthony Carmine şehit olmuş, (Olsun; o oldu ama bu sefer kardeşi bizimle Ama “Amasını siz gorun) Locustların başı General RAAMı yenmiş, koku kurutmak icin Lightmass bombasını yerleştirmişti Bomba işe yaradı ancak patlama sonucunda hem tum Locustlar olmedi, hem de yeraltındaki zehirli sıvılar buharlaşarak zaten bir avuc kalan insan ırkına yeni bir hastalık yaydı Bu hastalık yetmezmiş gibi, bombanın patlamasından tam altı ay sonra iki şehir, gizemli bir şekilde yer altına gomuldu Tabii ki bu gizemin ardında Locustlar vardı; hem de eskisinden daha guclu, hırslı ve “yeni Locustlar

Boğuk sesli kahramanım Marcus

Daha once soylemişimdir; bana buyuk silahlar verin ve uzerime yaratıkları salın, hayatımın sonuna kadar bu şekilde yaşayabilirim Gecen yıl bu aylarda, ilk Gears of Waru (GoW) (God of War ile karışıyor hep bu kısaltma) oynadığımda (Bir yıl gecikmeli oynamıştım) beni kimse oyunun başından kaldıramıyordu Bu yuzden ofiste ve evde surekli iğneleyici cumleler işitiyor ancak bunları duymazlıktan geliyordum Ancak hayatımın sekteye uğradığı bir gercekti

“Konsolda FPS TPS oynanmaz kalıbını, PS2de Black ile coktan aşmış biri olarak GoWun kontrol ve oynanış sistemi benim icin neredeyse mukemmeldi (Hatta daha sonra cıkan PC versiyonunu klavye mouse ikilisiyle oynarken, gamepadin verdiği hazzı alamamıştım) Oyunun tokluğu, grafiklerin aşmışlığı da cabasıydı

Şimdi ikinci oyunla Sera gezegeni, daha gelişmiş grafiklerle, fizik motoruyla ve mekanlarla bir kez daha karşımızda Gorsel ozelliklerle giriş yapıyorum zira sizin de oyunu oynadığınızda ilk fark edeceğiniz yenilikler gorsellikle ilgili olacak İcinde bulunduğumuz mekanlar ilk oyuna gore daha detaylı ve gercekci bir şekilde hazırlanmış Bu detaya ek olarak cevre etkileşimi de artırılmış Etrafınızdaki coğu tahta zaman zaman da beton objeler ve yapılar kolaylıkla parcalanabiliyor Haliyle bu da siper aldığınız yere dikkat etmenizi gerektiriyor Cevre etkileşiminin artırılmasının bir başka sonucu da cevrede bulabileceğiniz ceşitli gazete kupurleri ve notlar Bulduğunuz bu objeler, her ne kadar senaryonun surukleyiciliğini artırmak amacıyla oyuna eklenmiş olsa da bu amaca pek hizmet etmiyor Yani bu yenilik biraz “saplama olmuş Zaten bu kadar adrenalin dolu olan, hızlı akan bir oyuna, bu tur adventure oğeleri gereksiz Kimsenin, bir sonraki Locust surusunun kanını akıtma hırsından bu notları sonuna kadar okuma sabrını gostereceğini sanmıyorum Neyse

GoW2nin acıklandığı ilk gunden beri en fazla one cıkartılan ozelliği yenilenen fizik motoruydu Bu gelişmeler sayesinde tum objelerin ve karakterlerin hareketleri ceşitlendirilmiş ve daha gercekci hale getirilmiş Mesela iki metre otenizdeki bir Locustu oldurdunuz ancak beş metre otenizde uc tane daha duşman sizi ateş altına almış durumda ve siper alabileceğiniz hicbir yer obje yok Heyecanlanmanıza gerek yok; X tuşuyla oldurduğunuz Locustu onunuze siper alıp Ramboculuk oynayabiliyorsunuz Bu arada şunu da hemen arada belirteyim; eğer oldurduğunuzu sandığınız duşmanınız yerde surunmeye başlamışsa bu demek oluyor ki herhangi bir takım arkadaşı, tıpkı sizin takım arkadaşlarınız gibi onu tekrar hayata dondurebilir “Takım arkadaşlarımız zaten onceki oyunda da bizi hayata dondurebiliyordu deyişinizi duyar gibiyim Evet, coop modda canlı kanlı bir arkadaşınızla oynarken tabii ki sizi tekrar canlandırabiliyordu arkadaşlarınız ama ben tek kişilik moddan bahsediyorum Yapay zekanın kontrolundeki takım arkadaşlarınız ağır yaralandığınızda yardımınıza koşabiliyor Ustelik yaralandığınızda A tuşuna ard arda basarsanız yerde daha hızlı surunup kendinizi guvenli bir yere goturebiliyorsunuz Bu yenilik, zırt pırt son checkpointe donmenizi engelleyerek oyunun akıcılığını epey artırmış

İlk oyundan hatırlayacağınız “testere cılgınlığı da GoW2de bir adım oteye taşınmış Elinizdeki silahlardan testere modu olanlar ile yakın mesafedeki duşmanlarınızla bir testere duellosuna girebiliyorsunuz Tek kişilik modda bunu takım arkadaşlarınız da yapabiliyor ayrıca Boylelikle cok cetin gecen bir catışmada Domun testeresiyle bir duellosunu kazandığına şahit olduğunuzda hem bu karakterin yapay zeka tarafından yonetildiğini bir anlığına unutuyor, hem de iyice havaya giriyorsunuz

“Tai mi? Bu bizim BA değil mi ya!

GoW da, GoW2 de oncelikli olarak senaryolarına bakılacak oyunlar değil zira senaryo ne kadar dallanıp budaklansa da sizin icinizdeki kan dokme isteği gozunuzu donduruyor ve “Senaryo da neymiş?! dedirtiyor insana Ancak Epic, buna rağmen senaryoya da ozen gosteriyor Ortaya cok yaratıcı şeyler koymasa da, ozellikle GoW2de senaryonun da oyuncuyu havaya sokabilmesi ve hırslandırabilmesi icin caba sarf edilmiş Mesela araya Domun ozel hayatı sıkıştırılmış, yeni karakterlerden Tai ile ilgili gizemli bir hava yaratılmış ve bu hava cok ozel bir şekilde sonlandırılmış (“Nasıl? diye sormayın; soylemem!), ikinci nesil Carmineın comezliği baharat olarak kullanılmış Yani “Nasıl olsa oynanış sistemi super, boş verelim senaryoyu dememiş Epic ve ilk oyuna gore daha gelişmiş bir kurguyla, daha iyi bir senaryo sunmuş Hoş, başta da belirttiğim gibi ek senaryo oğeleri eğreti durmuş ve amacına ulaşmamış ama bu cok onemli değil İsteyen detayları takip eder, isteyen etmez Keyif meselesi

GoWun devam oyunu olur da silahlar ve yaratıklar ceşitlendirilmez mi?! Tabii ki ceşitlendirilir İlk oyunun az sayıdaki eksiklikleri silahların ve yaratıkların ceşitliliğinin az olmasıydı GoW2de ise hem yaratığa, hem de silaha doyuyoruz Ceşitli bolumlerde kullanabileceğimiz taretler ve iki farklı ceşitteki bomba da dahil olmak uzere toplam 17 silah emrimizde Yaratık cephesinde ise bizi Bloodmounts, Kantus, Reavers gibi yeni ve guclu Locustlar bekliyor (Ozellikle Kantus, sanki Prince of Persia evreninden fırlamış gibi duran, ilginc bir duşman turu)

Programımızı kapatmadan once oyunun multiplayer modlarındaki değişiklikler yeniliklere de değinmek istiyorum İlk olarak, senaryo modunu artık en fazla iki kişiyle oynayabildiğimizi soyleyeceğim ama bu bilgiyi Duna Bunduna size zaten 139 sayımızda vermişti O zaman duruma yorumumu getireyim; oyunu iki kişiyle oynamak cok zevkli ama iki kişiyle 90 kusur ekranda oynarken bile insan arada sırada yonunu kaybedip feleğini şaşırabiliyor Bu yuzden ekranın dorde bolunme imkanının ortadan kaldırılması acıkcası yerinde bir hamle olmuş Zaten artık Horde modu var sevgili okurlar Girin bu moda, bulun online olan arkadaşlar, ekranınız bolunmeden, yine canlı kanlı insanlarla kalabalık Locust gruplarına karşı savaşın Yalnız haberiniz olsun, eğer online olan kimse bulamazsanız bu savaşta tek başınasınız Hordeun dışında, ilk oyundan hatırlayacağınız Warzone, Execution ve Annex modlarının yanında Submission (Capture the Flagin biraz daha değiştirilmiş hali), Guardian (İlk oyundaki Assassination modunun geliştirilmiş versiyonu), Wingman (İki farklı takımda, yardımlaşarak hayatta kalmaya dayalı olan bir mod) ve ilk oyunun sadece PC ile Mac versiyonunda olan King of the Hill modları bulunuyor Tabii ki Horde modu, tum multiplayer modların icerisinde en heyecan verici olanı; diğerleri sıradan modlar

Bir programımızın daha sonuna ge TRT spikeri olma yolunda (Ağzımdan yel alsın!) emin adımlarla ilerlediğim şu gunlerde, GoW2, Dead Spacein hemen ardından beni harika oynanış sistemiyle ve diğer ufak tefek yenilikleriyle koltuğa bağladı Allahtan oyun kısaydı yoksa vay halime

Bir devam oyununa gore epey kucuk yenilikler barındıran bir oyun Gears of War 2 Ancak hemen hemen tum bu yeniliklerin anlamlı, etkili ve işlevsel olması, var olan sağlam GoW temeli ile birlikte ortaya cok ama cok iyi bir yapım cıkarmış

imagesgearsofwar25b09a153ba199

imagesgearsofwar25b09a154c476c

imagesgearsofwar25b09a155da353