Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

GEBELİK DÖNEMİNDE OMEGA 3’ÜN GÜCÜ!

GEBELİK DÖNEMİNDE OMEGA 3’ÜN GÜCÜ!
0
91

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69


OMEGA 3 NEDİR?

Omega 3 vücut tarafından üretilemeyen, yiyeceklerden veya takviye kapsül ile alınması gereken en önemli doymamış yağ asitlerinden biridir. Kendi içinde EPA ve DHA olarak ikiye ayrılır, bu yağlar farklı yapıya sahip çoklu doymamış yağ asitleridir.

GEBELİK DÖNEMİNDE KULLANMAK NEDEN ÖNEMLİ?

Anne karnındaki bebeğin; göz, beyin ve sinir sisteminin gelişimini destekler. Gebelik dönemimde alınan Omega 3 takviyesi bebeği, ilerleyen yaşamında bulaşıcı olmayan hastalıklara (Alzheimer, Diyabet, Kalp-Damar Hastalıkları, Kolesterol) karşı korur. Sinir hücreleri arasındaki iletimde etkin rol oynar. Ayrıca anne adayı için, lohusa depresyonu, gebelik zehirlenmesi (preeklampsi) ve erken doğum görülmemesi için kullanılması gerekir. Yapılan bilimsel çalışmalarda; gebelik döneminde Omega 3 kullanımının prematüre doğum riskinin azalması ve bebeğin doğum ağırlığının artması üzerine olumlu etkisi gözlemlenmiştir.

HANGİ BESİNLERDEN OMEGA 3 ALINIR?

Omega 3’ün en iyi kaynağı balıktır. Bunu; ceviz, keten tohumu ve semizotu takip eder. Ancak, bitkisel kaynaklardan sağlanan Omega 3 vücuda alındıktan sonra bir miktar kayba uğrar. Bu sebeple; mevsiminde ve güvenilir balık olmak koşulu ile haftada 3 gün 200-300gram balık tüketilmesi gerekir. Bu noktada balığın çeşidi önem arz etmektedir. Derin su balıkları ağır metal içerdiği için gebelik döneminde küçük balıklar tercih edilmeli; hamsi, istavrit, çipura, levrek, somon. Peki ya mevsiminde değilsek veya güvenilir olmadığını düşünüyorsak? O halde balık yağı takviyesi en güvenilir ve doğru yöntemdir.

BALIK YAĞI (OMEGA 3) TAKVİYESİ NASIL SEÇİLMELİ VE NASIL KULLANILMALI?

Balık yağı takviyeleri hazırlanırken; balık vücudundan veya balık karaciğerinden elde edilir. A vitamininin depo organı karaciğer olduğu için, balık karaciğerinden elde edilen yağda yüksek miktarda A vitamini bulunur. Günlük beslenme ile alınan A vitamini, balık yağından gelen A vitamini ile birlikte vücutta toksik etki oluşturabilir. Bu sebeple güvenli kullanım için balık yağının karaciğerden değil balığın vücudundan elde edilmiş olmasına özen göstermeniz gerekir. Alacağınız balık yağının ağır metal içermediğini belirten IFOS belgesine sahip olmasına dikkat edin!

Sağlıklı anneler, sağlıklı nesiller…


 

Similar threads

Her şeyden önce gebelik bir hastalık değildir bu yüzden özel bir diyetten ziyade hayatın her döneminde olduğu gibi gebelik döneminde de dengeli ve sağlıklı beslenmek önemlidir. Tek taraflı beslenmeden kaçınılmalı ve protein, karbonhidrat, yağ ve vitamin minerallerden gereği kadar uygun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
154
Kalp damar sağlığı ve sinir sistemi üzerine etkileri bilinen omega-3’ün gebelik sırasında da kullanımı hem anne açısından hem fetus gelişimi açısından önemlidir.Peki omega 3 nedir; omega-3 karbon zincirinden oluşan yağ asitlerinin karbonlarının tam doygunlaştırılmamış hali nedeniyle ‘çoklu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Özellikle sinir sistemi ve büyüme başta olmak üzere fetal gelişim için gebelik boyunca Omega 3 yağ asitlerinin alınması çok önemlidir. DHA fetusun beyin ve retinasının gelişimi için şarttır.Fetus beyin gelişim hızı 3.trimester da en yüksek düzeyine çıkar ve bu kez erken bebeklik döneminde de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Gebe kalma ile birlikte anne adaylarında bebeklerine yetebilme stresi başlıyor. Hem kendilerini korurken hem de bebekleri için faydalı olma endişesi ortaya çıkıyor. Bu sebeple öncelikle dengeli ve düzenli beslenmeye dikkat ederek vitamin depolarını doldurmak da kritik öneme sahip! Gebelik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Omega 3 Omega 3 yağ asitleri insan vücudunda üretilemeyen özellikle beyin ve retina için hayati önem taşıyan esansiyel(elzem) çoklu doymamış yağ asitleridir.Yapılan çalışmalarda En fazla yağlı olan özellikle kuzey soğuk su balıklarında uskumru,somon,ton,sardalya,palamutta bulunmaktadır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
858,497Konular
982,565Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt