Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gebelik testim pozitif fakat adetlerim çok düzensiz , yaklaşık doğum tarihini nasıl h

Gebelik testim pozitif fakat adetlerim çok düzensiz , yaklaşık doğum tarihini nasıl h

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hamilelik testim fazla fakat adetlerim fazla derme çatma , takriben doğum tarihini nasıl hesaplarım?

Düzensiz adet görebilen kadınların yumurtlama gününü kesin olarak hesaplamak neredeyse muhtemel değildir Çünkü kadınlarda zaten yumurtlama yamalı olduğu için adetleri de düzensizdir Bunu daha alıngan anlayabilmeleri için eczanelerde satılan eliza yöntemiyle idrarda LH denilen pik'ini ölçen birtakım kitler vardır Kadınlar eczanelerden bunlardan temin ederek düzenli idrar analiziyle kendi kendilerine evde de yumurtlama günlerini saptama edebilirler Fakat bu kitlerin de güvenilirliği % 100 değildir yine de bazal cisim ısısı ölçümüyle birlikte bu kitlerden yararlanılması hastalara kolaylık sağlayabilmektedir Uyumlu adet görenlerde bu çok daha kolaydır yumurtlama gününü belirleyebilmeleri için Mesela, adetin 1gününden bir sonraki adetin 1 gününe kadar gün sayısı diyelim fakat 28 gün ise bundan 14 gün çıkartarak yumurtlama günlerini hesaplanabilmektedir Yani 14gün Veya 30 günde bir adet gören bir bayanda 14 çıkarttığımız süre 16gün veya 26 günde bir adet gören bir bayanda 12 gün yumurtlama günüdür Yumurtlama gününe 34 gün kaldığında çiftlerin azıcık daha sık cinsel ilişkiye girmeleri önerilerek gebe kalınma şansını artırabilirler Şunu da unutmamak gerekir ancak yumurtanın ömrü yalnızca 1224 saattir Buna karşılık spermlerin kadının genital kanalında canlı kalabilirliği 45 güne dek uzayabilmektedir Dolayısıyla yumurtlamayı tespit etmeye çalışarak ilişkide bulunmak gebe kalma sürecini kısaltacaktır *

858,498Konular
982,048Mesajlar
30,030Kullanıcılar
Erhan90wSon üye
Üst Alt