iltasyazilim
FD Üye
Gebelik Ve Süt Kullanımı Nasıl Olmalı
Hamilelik Ve Süt Kullanımı
Gebelikte Süt İçilmesi
Süt gebeliğin başından itibaren doktor ve gebenin civarındaki herkes göre içmesi için önerilen hatta zorlanan bir besindirGebelerin büyük bir kısmı ilk aylarda bulantılarından nedeniyle içemezler ve içmeleri için de aileleri tarafından zorlanırlar
Süt fiilen de çocuğun ihtiyacı olan kalsiyum ve protein için bir depodurLakin maalesef bazı gebelerde laktoz intoleransı ve gazbulantı şikayetlerinden dolayı içilemez ve “gebeler yerine ne almalıyım ? sorusu ile doktorlarına başvururlarİlk aylarda süt içimi pek kayda değer olmasa da bilhassa gebeliğin 20 ’inci hamilelik haftasından daha sonra fetusun kemik yapımı için kalsiyum siklet taşımaktadır
Eğer süt içemiyorsanız ve kalsiyumu besin ile alamıyorsanız bebek sizin depolarınızdaki kalsiyumu kullanacaktır Fakat tabii bunun sonucu olarak annenin kemiklerindeki kalsiyum depoları azalacak ve ilerisi için kemik ağrıları ve kemik erimesi gibi problemlere öncü olacaktır
Kalsiyum eksikliği hamilelerde gebeliğin ilerleyen aylarında ellerde uyuşturma ve bacaklarda kramp şikayetleri ile semptom vermektedir Bu gibi durumlarda büyük olasılıkla doktorunuz ağızdan kalsiyum tabletleri vererek bu kasılma ve anestezi şikayetlerinizi gidermeye çalışacaktır
Süt içemiyorsanız bir kadeh süt yerine;
Bir kase yoğurdu,
1 adet bebekler ve çocuklar için hazır hazırlanmış ufak yoğurdu,
2 tane karper peynirini,
2 kibrit kutusu kadar peyniri ,bilhassa kaşar peynirini,
1 tane dondurmayı (natürel fakat paket,açık olmayan güvenilir bir marka),
1 porsiyon brokoliyi tercih edebilirsiniz
Süt ve süt ürünleri içerken genel önerge ‘light ’ yağsız ürünleri tercih edebilirsiniz Bu öneri ilk kez size mantıksız gelebilir, ama şu bir gerçektir ancak yağı küskün süt,peynir ve yoğurttaki kalsiyumun oranı daha fazladır ve yağ almadığınız için geveze kilo almasınız Bu ürünlerin kullanımının bebeğinize bir zararı yoktur aksine öğüt edilmektedirLaktozsuz süt kullanımı da süt içilmesine bağlı gaz oluşumunu azaltacaktır
Peki ne kadar süt ve ne vakit;
Genel teklif günde 3 kadeh, olabiliyorsa ‘light ’ süt tüketilmesidir Sütün içine kakao,pekmez ve bal gibi maddelerin katılması önerilmez Özellikle kakao ’nun gebelerde sütteki kalsiyum emilimini azaltabileceği ve bulantıları arttırabileceği düşünülmektedir Süt ılık ve eksik şekerli tüketilmelidir
*
Hamilelik Ve Süt Kullanımı
Gebelikte Süt İçilmesi
Süt gebeliğin başından itibaren doktor ve gebenin civarındaki herkes göre içmesi için önerilen hatta zorlanan bir besindirGebelerin büyük bir kısmı ilk aylarda bulantılarından nedeniyle içemezler ve içmeleri için de aileleri tarafından zorlanırlar
Süt fiilen de çocuğun ihtiyacı olan kalsiyum ve protein için bir depodurLakin maalesef bazı gebelerde laktoz intoleransı ve gazbulantı şikayetlerinden dolayı içilemez ve “gebeler yerine ne almalıyım ? sorusu ile doktorlarına başvururlarİlk aylarda süt içimi pek kayda değer olmasa da bilhassa gebeliğin 20 ’inci hamilelik haftasından daha sonra fetusun kemik yapımı için kalsiyum siklet taşımaktadır
Eğer süt içemiyorsanız ve kalsiyumu besin ile alamıyorsanız bebek sizin depolarınızdaki kalsiyumu kullanacaktır Fakat tabii bunun sonucu olarak annenin kemiklerindeki kalsiyum depoları azalacak ve ilerisi için kemik ağrıları ve kemik erimesi gibi problemlere öncü olacaktır
Kalsiyum eksikliği hamilelerde gebeliğin ilerleyen aylarında ellerde uyuşturma ve bacaklarda kramp şikayetleri ile semptom vermektedir Bu gibi durumlarda büyük olasılıkla doktorunuz ağızdan kalsiyum tabletleri vererek bu kasılma ve anestezi şikayetlerinizi gidermeye çalışacaktır
Süt içemiyorsanız bir kadeh süt yerine;
Bir kase yoğurdu,
1 adet bebekler ve çocuklar için hazır hazırlanmış ufak yoğurdu,
2 tane karper peynirini,
2 kibrit kutusu kadar peyniri ,bilhassa kaşar peynirini,
1 tane dondurmayı (natürel fakat paket,açık olmayan güvenilir bir marka),
1 porsiyon brokoliyi tercih edebilirsiniz
Süt ve süt ürünleri içerken genel önerge ‘light ’ yağsız ürünleri tercih edebilirsiniz Bu öneri ilk kez size mantıksız gelebilir, ama şu bir gerçektir ancak yağı küskün süt,peynir ve yoğurttaki kalsiyumun oranı daha fazladır ve yağ almadığınız için geveze kilo almasınız Bu ürünlerin kullanımının bebeğinize bir zararı yoktur aksine öğüt edilmektedirLaktozsuz süt kullanımı da süt içilmesine bağlı gaz oluşumunu azaltacaktır
Peki ne kadar süt ve ne vakit;
Genel teklif günde 3 kadeh, olabiliyorsa ‘light ’ süt tüketilmesidir Sütün içine kakao,pekmez ve bal gibi maddelerin katılması önerilmez Özellikle kakao ’nun gebelerde sütteki kalsiyum emilimini azaltabileceği ve bulantıları arttırabileceği düşünülmektedir Süt ılık ve eksik şekerli tüketilmelidir
*