Gebelikle ilgili hikayeler 'im internetten öyle bebekle ilgili konular araştırıp dururken ansızın aklıma acaba bebek sahibi olupta güç sahip olanlar yada hiç ebbeği olmayanlar nasıl mücadele gösterdiler die merak ettim ve hikayeler okumaya başladımBilmiyorum bunlar gerçekmi ama beni gerçekte çok duygulandıran ve motive eden yazılar olduBenim gibi fazla stresli dönemlerden geçiyorsanız bu hikayelere göz atamnızı nasihat ederimUnutmayalım ne gelirse ALLAHtan ondan gelen herşeye razıyızKızlar sizinde böyle gözünüze çarpan hikayeler varsa yada kendi hamilelik hikayenizi kâğıda dökmek isterseniz buyrun buraya bakının yazının 1548012784 1548012784 gebelikleilgilihikayeler5c4b4d3710445gebelikleilgilihikayeler5c4b4d3710445 gebelikleilgilihikayeler5c4b4d3710445 BABALIK DUYGUSU Bundan birkaç yıl öncesine değin çocukları fazla sevdiğimiz söylenemezdi Eşimin ve benim bağımsızlığımıza fazla düşkün olmamız, sürekli yeni yerler bakmak ve ziyaret etmek arzumuz ve kariyer beklentilerimizde bebeğin bize ayak bağı olacağı düşüncesiyle fazla uzun vakit çocuk istemedik Zaten eşimle de Karadeniz'deki bir iş gezisi esnasında tanışmış sonradan işimiz dolayısıyla Türkiye'nin dört bir yanını gezerken birbirimizi daha iyi tanımış ve nihayet evlenmeye karar vermiştik Evlilik hazırlığı içinde tek bir tabak deha almadan hem eşimin ayrıca benim bekarlık yaşamımızdan kalan eşyalarla uzun vakit yöneticilik ettik Elimize geçen ilk parayla da bir otomobil alıp hurda oluncaya dek gezmeye devam ettik Türkiye'yi bitirince yurt dışına dadandık Meşhur seyyahlarımız gibi çok olaylı geziler yapamadık ama Avrupa'da tatil yapmanın çoğu vakit ülkemizde tatil gerçekleştirmek ile hemen hemen benzer paraya geldiğini keşfedince de keza kış ayrıca yaz tatillerimizi mütevazı oteller ve marketlerden alınan sandviçlerle de olsa uzun süre turlara hiç katılmadan kendi başımıza Avrupa'nın değişik yerlerini gezmeyle harcadık Gezme merakı yüzünden de uzun bir vakit çocuk düşünmedik Zaman ve mekanla sınırlı olmayan bir yaşam tatlı geliyordu ve defalarca böyle sürmesini bekliyorduk Etrafımızdaki arkadaşlarımızın az kalsın tamamı artık çocuk sahibi olmuştu ve bize de bu yönde baskılar geliyordu Ama bir bebekle uğraşmanın zorluğunu onlarla birlikte bizde yaşıyor ve onların eve hapsolmuş hallerini, uykusuzluktan kırılan gözlerini gördükçe en ince ayrıntısına kadar çocuklardan soğuyorduk zaman zaman çocuklarıyla bize geldiklerinde de o çocukların defalarca etrafa saldırmaları, hiçbirşeyden mutlu olmamaları ve durmadan ağlamaları o birkaç saati bile dayanılmaz yapıyordu Ta ancak Fransa’nın ortalarında bir yerlerde bir yaz tatiline varıncaya kadar Her uygun olduğu gibi Fransa’nın o bölgesinin de şarapları ünlüydü ve gündüz gezilen şatolar gece içilen şaraplarla lezzetli bir tatil oluyordu Döndükten sonra eşimde birincil belirtiler Kanlıca'dan beklenen misafirlerin gelmemesi oldu Hatta bununla birlikte göğüsleri de şişince yazık bir problem var deyip soluğu doktorda aldık Aklımıza hiçbir şey gelmediği için de bu göğüsler niye şişti deyip mamografisine varana dek her şeyi yaptırdık ve hekim mamografiden sonra gebe olmayasınız deyince aklımız başımıza geldi Hemen evde bir deneme yaptık Gebelik testlerinde bayanlar bilir çubuğa idrar damlatıldıktan sonradan 4 dakika beklemeniz gerekir Yıllar gibi geçen 4 dakikadan daha sonra çubukta iki nokta da kıpırdamadan bana bakıyorlardı Evet Bu eşim gebe demekti Olur Ya kaybolur diye çubuk elimde bir zaman daha bekledim Takriben 4 saat bekledikten daha sonra artık ikna olmuştuk Tanrım! Biz ne yapmıştık İkimizde oturduğumuz yerden kalkamıyorduk Herkes kendi açısından olayı değerlendirmeye başladı Konuşmadan birbirimize bakıyorduk lakin kafamızda binlerce fikir çarpışıyordu Gözümün önünde ağlayıp zırlayan çocuklar dönüp duruyordu Baba olmayı muhakkak kendime yakıştıramazken bundan böyle tüm yaşantımızın baştan sona değişeceğini hissediyordum Hiçbirşey eskisi olmayacaktı Bundan Böyle eskiden endişeyle seyrettiğim çocuklu arkadaşlarımız gibi olacak, uzun bir vakit eve tıkılacak ve sinemaya gitmek dahi hayal olacaktı Erken yatıp erken kalkacak her yere elimizde bir çocuk ve onun bir bavul dolusu eşyalarıyla gitmek zorunda kalacaktık Elveda meyhaneler, geziler, sinemalar ve arkadaşlar Uzun süren tereddütlerden sonra kaderimize boyun eğdik ve bu durumu kabullendik fakat bu seferde diğer bir problem ortaya çıktı Aklımıza bir şey gelmeden yaptırdığımız mamografide vücuda verilen radyasyon acaba bebeğe bir zarar vermiş miydi? Geç de olsa bir bebek sahibi olmaya kendimizi hazırlamışken bunun mutluluğunu yaşayamadan bu sefer aklımız acaba mamografi sırasında birşey oldu mu sorusuna takılı kalmıştı Yeniden uzun süren araştırmalardan sonra son bir defa de doktorumuzun tavsiyesiyle bu konuda çalışmalar yapan bir üniversiteden randevu almaya karar verdik Ama ben işimin yoğunluğu dolayısıyla eşimle birlikte hastaneye gidemedim Eşim de devlet üniversitelerinin o yoğun ortamında tüm gün ayakta ummak zorunda kaldı Önceleri hafif bir bel ağrısı başladı Bir hafta sonra eşimin şiddetli bir kanamayla hastaneye kaldırıldığını öğrendiğimde hayatımın en panik anlarını yaşadım Aklımda bin bir düşünceyle hastaneye koştum Eşim iyiydi ama artık hamilelik çok tehlikeli ışık halkası gelmişti Hastane tedavisine rağmen kanaması kesilmedi O günden sonra yataktan hiç kıpırdayamadı Yemek, yıkanma dahil bütün ihtiyaçlarını yatakta karşıladı Ev ve hastane aralarında geçen hamilelik her tarafında eşim çok büyük acılar çekerek türlü ilaçlar ve tedavilerle hamileliğin sağlıklı geçmesine çabaladı Ama başaramadık Doktorların doğaüstü gayretine karşın 5 ayın sonunda gebelik sona erdi Bebeği kaybettik Herkesin bebeğiyle çıktığı hastanenin doğum servisinden beraberimizde götürebildiğimiz tek şey hayal kırıklığımız ve hüznümüzdü Yine eskisi özgürdük ama bu özgür hiçbir anlam taşımıyordu Bir yıl boyunca eşim hem fiziki hemde psikolojik olarak kendisini toparlamaya çalıştı Kendisini işine verdi Tatillerimizde yine deliler gibi gezdik Eski yaşantımıza geri dönmeye, herşeyin eskisi gibi olmasına çalıştık Fakat olmadı Bebeğimizi hiç unutamadık Hep birşeyler yetkisiz kaldı Daima acaba bu kadar tereddütlü olduğumuz için tanrı bizi cezalandırdı mı diye düşündüm Bizi en çok üzen hamilelik sonucunda muhakkak olan gen testlerinin sonucunda bebekte hiç bir problem olmamasıydı Mamografideki radyasyondan korkup testler için hastanede ayakta beklemenin sonucunda oluşan problemlerle bebeğimizi kaybetmiştik ama bebekte hiçbir problem yoktu Bir buçuk yıl daha sonra bu sefer bilerek ve seve seve çocuk sahibi olmaya karar verdik Birincisi nasıl olsa hiç umulmadık bir anda şipşak olmuştu yeniden pek olmasını bekliyorduk hatta korunmayı bıraktıktan sonra ertesi sabah çocuk mobilyası bakmaya bile gittik Lakin olmadı Karavana Hiç gelmemesi gereken misafirler her ay uyumlu olarak geldi 7 ay uğraştık Benim için neşelendirici geçen bir süreydi fakat bir yana da endişelenmeye başlamıştım acaba bende bir sorun mu vardı Bende bir sorun varsa ilk gebelik nasıl olmuştu Ilk hamilelikte etrafa itinayla gebe bırakılır diye hava atarken bana kızgınlıkla bakan arkadaşlarımdan beter olmuştum Eşime tarafından fazla baskı, bana göre çok neşelendirici geçen 7 ayın sonunda nihayet misafirlerden kurtulduk Göğüsler tekrar şişti Bu sefer öğrenmiştik panik olmadık Yine bize birincil hamilelikte mucizevi asistan olan doktorumuza koştuk Eşimin gebelik sürecinde yaşadıkları ve bana çektirdiği eziyetler iyice bambaşka bir yazı konusu Onları sonra yazacağım Şimdi 16 aylık olan dünya tatlısı bir kızımız var Özetle Isot diyoruz Onsuz bir saat geçirmeye deha dayanıklılık edemiyorum Aksam 6'yi şiddet yapıyorum Hiç oyalanmadan eve ona koşuyorum Eşimin ilk hamileliğinde bundan böyle hiçbirşey eskisi olmayacak diye endişelenmiştim Yanılmışız Bundan Böyle herşey eskisi gibi Hatta eskisinden daha hoş Hiç uzun zaman eve kapanmadık Yine tatillerimizde deli gibi geziyoruz Isot'u ne mi yapıyoruz onu da götürüyoruz Yaşına basmadan Avrupa'nın yarısını fark etti Hatta bazan iyi oluyor Geçen yaz Isot'un doğruca çocuklu aile sınıfına girip yaz aylarında yer bulmanın fazla kuvvet olduğu Fransa’nın sahil kasabalarındaki otellerde yer bile bulduk Bizimle beraber geziyor Bizimle beraber uyuyor Biz yemek yerken oda kendi mamasını içiyor Oda bizim gibi gezmekten garip keyif alıyor Öğle uykusu geldiği zaman gölgeye çekilip biz de dinleniyoruz Çocuk sahibi elde etmek için kararsızlık edenlere sesleniyorum Unutmayın her şey nasıl yaptığınıza bağlı Çocuk asla bacak bağı yok İsterseniz onu da kendi yaşantınıza uydurabilirsiniz Etrafınıza da çok kulak asmayın Doktoru Isot'un gelişiminden fazla memnun Bu sevgiyi arkadaşınızın çocuğunda yaşamanız olası yok Hiç eşimi aldatmadım ama onu bundan böyle kızımla aldatıyorum Eşimi uyutup kızımla alışverişe çıkıyorum Bundan Böyle yürümeye de başladı Çocuk sahibi elde etmek için yaşadığımız bütün tereddütlerin de boş olduğunu geç de olsa öğrendim Yalnızca birazcık daha tedbirli muamele etmek tatmin edici Ayrıca hafta sonları erken kalkmak hiç de fena değilmiş Kesinlikle diğer çocuklar gibi ağlıyor zırlıyor lakin eğer iyi bir irtibat kurabilirseniz kaç aylık olursa olsun sizi mutlaka anlıyor ve sözünüzü dinliyor Isot, hayır kızım, klavyemin üstüne oturamazsın, mamanı burada içemezsin Bak yazı yazıyorum Isot kulağımı ısırma kızım, dikkat mamanı dökeceksin