Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gebelikte Astım Tedavisi

Gebelikte Astım Tedavisi
0
110

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Gebelikte Astımın Tedavisi

Gebelikte Astım ve Tedavisi

Astım, nefes almada her ikisi de onemli olan soluk borusu ve bronşların uyarımına tepkinin veya duyarlılığın artması ile tanımlanan bir solunum yolu hastalığıdır

Kontrol altında olmayan astım hamilelik doneminde ciddi bir durum olabilir Annede yuksek kan basıncına, premature doğuma, duşuk kilolu veya daha kucuk bebeklere neden olabilir Astım tedavisi İcin şu anda kullanılan ilaclar guvenlidir Araştırmalar, solunum yoluyla kullanılan ilaclar kullanan annelerin bebeklerinin daha az etkilendiğini gosterir, cunku annenin kan dolaşımına daha az ilac girmektedir

Astımlı hamile kadınların coğu guvenli bir hamilelik, doğum sureci ve doğum gecirebilirler Bir kadın hamile değilken şiddetli astım krizleri geciriyorsa hamilelik doneminde de şiddetli krizler gecirebilir

Hamileyken, oksijen tuketiminiz yaklaşık % 25 artar Bu yuzden astım tedavisi hamilelikte cok onemlidir Dolayısıyla bebek buyumek ve gelişmek icin ihtiyacı olan oksijeni alabilir Hamilelikten once uygulanan tedavi yontemi buyuk olasılıkla hamilelikte de kullanılır Bu, hamilelik oncesi ve hamileyken astım icin verilen ilacları kapsar

imagesgebelikteastimtedavisi5af74e4f3f647

Astım ilaclarının bebeğe zararı var mı ?

Solunum yolu ile kullanılan ilacların coğu (hepsi değil) gebelikte guvenlidir

Diğer yandan ilac tedavisi uygulanmaması durumunda ortaya cıkacak riskler, ilaclara bağlı olası risklerden cok daha yuksektir

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt