Gece yatmadan once okunması gereken bircok dua bulunmaktadır ben sizlere bu sayfamızda iki dua paylaşmak istiyorumBirincisi cok guzel dua orneği yatmadan uykuya dalmadan once her Musluman kardeşimin okumasını tavsiye ettiğim ikinci bir duamız var bu dua Peygamber Efendimizin Uyumadan once ettikleri duadır bu duayı cocuklarınızıda oğretmenizi tavsiye ederim
Cok kısa bir dua cocukların ezberlemeleri cok kolay olacaktır emin olabilirsinizBenim olum 3 yaşındayken oğrenmişti bu duayı şu an 7 yaşında ve okumadan uyumaz Allahın izniyle
Yatmadan Once Okunacak Bir Dua Orneği
Allahumme eslemtu nefsi ileyke Ve veccehtu vechi ileyke Ve fevvadtu emri ileyke Ve elce'tu zahri ileyke, rağbeten ve rehbeten ileyke La melce'e, vela mencee minke illa ileyke Amentu bikitabikellezi enzelte, ve binebiyyikellezi erselte
Yatmadan Once Okunacak Duanın Turkce Manası:
Allah'ım, nefsimi sana teslim ettim, yuzumu sana cevirdim İşimi sana havale ettim Sırtımı sana hem korkarak, hem de umid ederek dayadım Zaten senden başka sığınacak, sende başka dayanacak melce' ve mence'de yoktur Kurtarış ve himaye ancak sendendir, sana mahsustur Allah'ım indirdiğin kitabına, gonderdiğin Peygamberine iman ettim Bu hal ve iman ile uykuya yatıyorum
Peygamber Efendimizin sav yatmadan once şoyle dua ederdi
Allahumme bi'smike emutu ve ahya
Yatmadan Once Peygamberimizin Okuduğu Duanın Anlamı
Ya Rabbi senin isminle uyur ve uyanırım
Yine Peygamber Efendimiz sabah uyandıktan sonra şoyle derlerdi:
Elhamdulillahillezi ahyana ba'de ematena ve ileyhi'nnuşur
Peygamber Efendimizin Uyandıkta sonra ettiği duanın Manası:
Bizi uyuduktan sonra uyandıran ve kendisine doneceğimiz Allah Tealaya hamd olsun
ALT :wwwupluploadsyatmadanoncedua64867yatmadanoncedua64867ALT
Cok kısa bir dua cocukların ezberlemeleri cok kolay olacaktır emin olabilirsinizBenim olum 3 yaşındayken oğrenmişti bu duayı şu an 7 yaşında ve okumadan uyumaz Allahın izniyle
Yatmadan Once Okunacak Bir Dua Orneği
Allahumme eslemtu nefsi ileyke Ve veccehtu vechi ileyke Ve fevvadtu emri ileyke Ve elce'tu zahri ileyke, rağbeten ve rehbeten ileyke La melce'e, vela mencee minke illa ileyke Amentu bikitabikellezi enzelte, ve binebiyyikellezi erselte
Yatmadan Once Okunacak Duanın Turkce Manası:
Allah'ım, nefsimi sana teslim ettim, yuzumu sana cevirdim İşimi sana havale ettim Sırtımı sana hem korkarak, hem de umid ederek dayadım Zaten senden başka sığınacak, sende başka dayanacak melce' ve mence'de yoktur Kurtarış ve himaye ancak sendendir, sana mahsustur Allah'ım indirdiğin kitabına, gonderdiğin Peygamberine iman ettim Bu hal ve iman ile uykuya yatıyorum
Peygamber Efendimizin sav yatmadan once şoyle dua ederdi
Allahumme bi'smike emutu ve ahya
Yatmadan Once Peygamberimizin Okuduğu Duanın Anlamı
Ya Rabbi senin isminle uyur ve uyanırım
Yine Peygamber Efendimiz sabah uyandıktan sonra şoyle derlerdi:
Elhamdulillahillezi ahyana ba'de ematena ve ileyhi'nnuşur
Peygamber Efendimizin Uyandıkta sonra ettiği duanın Manası:
Bizi uyuduktan sonra uyandıran ve kendisine doneceğimiz Allah Tealaya hamd olsun
ALT :wwwupluploadsyatmadanoncedua64867yatmadanoncedua64867ALT