Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gel Gitme Kadın kitabı Oğuz Akay

0
125

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Oğuz Akay Gel Gitme Kadın kitabı
Gel Gitme Kadın Oğuz Akay kitap tanıtımı
Gel Gitme Kadın konusu
Gel Gitme Kadın Oğuz Akay

imagesgelgitmekadinkitabioguzakay5b08893ce9ef3

Oğuz Akay ’ın yine Alfa Yayınları ’ndan cıkan Beni İki Kadın Cok Sevdi kitabı Mustafa Kemal ile Latife Hanım ’ın ayrılığı ile son bulmuştu 1925 yılının Temmuz ayında bir akşam, Cankaya Koşku ’nde, Mustafa Kemal ve Latife Hanım ’ın evliliğinin sonunu getiren, bircok kişinin de tanık olduğu buyuk bir kavga yaşanmıştı İşte bu eser, Cankaya Koşku ’nde ayrılığa yol acan geceden sonra yaşanan yılları anlatıyor

“Latife Hanım, Ankara ’dan ayrılıp İzmir ’e, baba evine gitmiş, ancak, sakinleşip, yeniden duşununce, Ankara ’ya donme girişiminde bulunmuş ise de, Mustafa Kemal, “Siz benden uc kere ayrılma talebinde bulundunuz zaten Ben bu talebinizi yerine getiriyorum… demiş ve İzmir ’e boşanma mektubunu gondermişti

Uzun ve titiz bir calışmanın, geniş bir temel kaynak, zengin belge ve bilgi araştırmasının urunu olan bu kitapta, Mustafa Kemal ’in, Cumhuriyet ’in ilk yıllarında başlayan ve suren devrimleri ile hastalık donemi yanında, bircok yonu uzerinde de duruluyor

Latife Hanım ’ın kendini nasıl tanıdığı, nasıl anlattığı, bir sure evli kaldığı Mustafa Kemal ’i nasıl anladığı ve ona bağlılığının sırrı, ilk kez yayımlanan gercek kaynaklara, bilgi ve belgelere dayanarak veriliyor Ayrıca Mustafa Kemal ve Latife Hanım ’ın ortak dostlarının onları tekrar bir araya getirme cabaları uzerinde de duruluyor

Bu kitapta biten evliliğin ardından acı ceken ve yalnızlık hisseden bir Mustafa Kemal bulacaksınız Musikili akşam toplantılarında soylenen şarkılar onun hislerine tercuman oluyor Kimi şarkıları ard arda defalarca soyletiyor ve soyleyenlere eşlik ediyor, kimilerini sadece kendisi soylemek istiyor ve soyluyor, kimilerini sonuna kadar dinleyemiyor, yarıda bıraktırıyor şarkıyı, kimisinde de dans ediyor Bazı şarkıları dinlediğinde ise gozyaşlarına hakim olamıyor Kitaba ismini veren Gel Gitme Kadın da Mustafa Kemal ’in cok sevdiği ve hatta kimi zaman ağladığı bir Selahattin Pınar bestesidir

Gel gitme kadın, ruhumu hicranına yakma,

İnlet beni, oldur beni, ağyare bırakma,

Karşında esirim, bana duşman gibi bakma

İnlet beni, oldur beni, ağyare bırakma

Gel, gel, gel… Gel gitme kadın

Ruhumu hicranına yakma, hicranına yakma

Karşında esirim, bana duşman gibi bakma!

İnlet beni, oldur beni, ağyare bırakma

kaynak:hurriyet

858,497Konular
982,015Mesajlar
29,998Kullanıcılar
OhSoYouParisSon üye
Üst Alt