GeleceĞİnİ Bİlİyordum ! Savaşın en kanlı günlerinden biri Asker, en iyi arkadaşının eksik ileride kanlar içinde yere düştüğünü görür İnsanın başını bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı alev yağmuru altındaydılar Asker teğmene koştu Teğmenim, fırlayıp arkadaşımı alıp gelebilir miyim? Delirdin mi? der gibi baktı teğmen Gitmeye değerinde mi? Arkadaşın delik deşik olmuş Büyük muhtemelen ölmüştür bile Kendi hayatını da tehlikeye atma Asker ısrar etti Teğmen: Peki Git o zaman İnanılması zor bir mucize Asker o korkunç ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı Onu sırtına aldı koşa koşa döndü Birlikte siperin içine yuvarlandılar Teğmen, kanlar içindeki askeri tetkik etti Sonradan onu sipere taşıyan askere döndü: Sana değmez, hayatını tehlikeye atmana değmez, demiştim Bak haklı çıktım Bu zaten ölmüş dedi teğmen Değdi teğmenimdedi asker Nasıl değdi?dedi teğmen Bu adam ölmüş görmüyor musun? Yine de değdi komutanım Çünkü yanına ulaştığımda az önce sağdı Onun son sözlerini dinlemek dünyaya bedeldi benim için Ve arkadaşının son sözlerini hıçkırarak tekrarladı teğmene: Geleceğini biliyordum !demişti arkadaşı Geleceğini biliyordum !