teknolojiuzmani
FD Üye
AKP'den istifa ederek Gelecek Partisi'ni kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Kurucular Heyeti toplantısı sonrasında alınan kararları açıkladı.
Yeni kurulan Gelecek Partisi kurucular konseyi toplantısında genel başkanlığa seçilen Davutoğlu, AKP Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kent Üniversitesi’ne ait “Halk Bankası’nı dolandırmaya çalışıyorlar” kelamlarına karşılık verdi. Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı vicdanıyla başbaşa kaldığından Davutoğlu’ndan her şey çıkar fakat dolandırıcı çıkmaz diyebilir, şayet vicdanı kaldıysa" sözlerini kullandı.
Davutoğlu, AKP hükûmetine, "Orada ders veren genç yaşta akademisyenler biliyorum birbirlerine borç vererek meskene gidenleri biliyorum Bu mudur bizim idealimiz oğlan yeni Türkiye? Sanılıyor mu ki bu acılar üzerine payidar olunur?" diye seslendi.
Öte yandan Gelecek Partisi'nin Kurucular Heyeti tarafından Genel Başkanlığa seçilen Davutoğlu, "Çok uygun bir Kurucu Konseyi oluşturuldu. Müslüman, Hristiyan, Türk kökenli, Kürt kökenli toplumdan herkes burada" açıklamasında bulundu.
Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Basın ve basın mensupları demokrasimizin en büyük gücüsünüz, basın mensuplarının neler çektiğini bakanlık ve başbakanlık dönemimden biliyorum.
Genel başkanlık ağır bir yüktür. Maksadı de kurumsallaşmayı sağladıktan sonra bu emaneti alıp daha uygun daha ehil jenerasyonlara tevhi etmektir. Biz de bu misyonu üstlendik.
Müslüman Hristiyan Sünni Alevi Kafkas kökenli olmak üzere hepimiz bir ortadayız. Bizim temel maksadımız kurumsallaşmayı en yeterli biçimde yapmak. Halkımızın beklediği bağlantı yolunu ve siyasetleri ortaya koymak. Allah utandırmasın.
"CUMHURBAŞKANI DÜŞEN YAPRAK GÖRMÜŞ BİZ DOĞAN BAHARI GÖRÜYORUZ"
Gerek şahsiyetime gerekse temsil ettiğim arkadaşlarıma yönelik ağır suçlama olunca yanıt vermek hakkımızdır. Sayın cumhurbaşkanı düşen bir yaprak dökmüş, biz doğan baharı görürüz. Cumhurbaşkanlığımız'ın yaptığı atfa gelince o konuşmayı milletimiz çok güzel hatırlamaktadır. Bir kriz yaşanmasın, bütün acımı yüreğime gömerek o konuşmayı yaptım. Türkiye'de cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık ortasında bir çatışma doğmasın diye yaptım. Cumhurbaşkanı benim kadim dostumdur bu hukuk bozulmasın diye yaptım. Aramızdaki mutabakatın gereği bunu yaptım. Cumhurbaşkanı elini vicdanına koysun 3.5 yıl bu mütabakata sağdık kalmak ismine her türlü hakarete trol çetelerinin hücumlarına sabırla tahammül ettim. Konferanslarım engellendi. Üç buçuk yıl hayatı fikir üretmekle geçen bir beşere üniversiteler kapandı. Bırakın mülakat yapmayı ismimizi anan basın örgütleri tehdit edildi. Bütün bunları sineye çekip siyasi hayata geri dönmez cumhurbaşkanına rastgele bir şey söylemek kelamını ettiğim şeyi takip ederdim fakat 3,5 yıl sonra Türkiye’nin getirildiği yer, nepotizmin, her türlü yolsuzluk, şatafatın yaygın olduğu, millet ekonomik krizden ıstırap çekerken bunu görmeyen bir anlayışın yerleştiği yerde olmaz. Her gün kapıma insanlar gelip size oy vermiştik neden bıraktınız ülke neden bu halde diye sorduklarında benim kelamım olmadı. Şayet bu berbat gidişatla ilgili yaptığım manifesto sonrasında oturup konuşma imkânı olsaydı yeniden susabilirdik. 3.5 yılda farklı ayrı 5 tane rapor sundum. Bunların gereği yapılsaydı yeniden sesimiz çıkmazdı. Biz ayrılmadık o bizi ayırdı. Milletimiz bunu görmeli. Biz ihraç talebiyle sevk edildik. Tarihte birinci sefer. Bunu yapanlar vefadan bahsedebilirler mi? Bir akademisyene amfileri kapatanlar cefadan bahsedebilir mi? En değerlisi en yakın arkadaşım dediği arkadaşına dolandırıcılık suçlaması yapılmasından sonra hâlâ vefadan bahsedilmesi mümkün mü? Ben hayatta hiçbir vakit hayatta verdiğim kelamdan geri dönmedim.
"MAHCUP OLURLAR"
Şahsi olarak hiçbir yerde cumhurbaşkanı ve ailesine laf söylenmesine müsaade etmem fakat. Devlet bazında hakikatleri söyleriz. Kimse bize geçmiş kelamımızı hatırlatmasın mahcup olurlar.
Bu türlü bir anayasa değişikliğine gitmeyin diye elimden gelen çabayı gösterdim. Bunların dokümanları var gerekirse bunları da açıklarım.
O tweeti attığımda söylediğim doğrudur bugün de doğrudur. Milletimizin kararı en gerçek karardır. Milletin ortak kararına hürmet duyarım. Bunu demiş olmak anayasa kararına hak vermek manasına gelmez. Kelamı ağzımdan çıkarken yüreğimden gelmesine bakarım.
Sayın Akşener bir zaruret halinden bahsetmiş. O bir geçmişteki bir uygulamaya atıfta bulunuyor. Ben siyasette doğal seyir içinde olmayan hiçbir şeye başvurmadım. Muhtaçlık da olmayacağını düşünüyorum. Milletimiz bize ne takdir ederse başımızın üzerinde yeri var. Biz rastgele bir biçimde zorlukla karşılaşırsak herkesle demokratik ittifak yaparız her kesitle. Ak Parti’nin yanlışsız gördüğümüz her hareketi destekleriz. Ak Parti bizi ihraç ederek köprü attı biz köprü kuracağız.
(Bahçeli'ye) Allah ona sıhhat sıhhat versin, dış ajanlıkla suçlaması güzel olmuyor. Dış casusların oyuncağı lisanı Soğuk Savaş periyodunda kalmış bir tabir, Allah sıhhat versin.
Akbillerini bile bu öğretmenler dolduramıyor fakat bu üni.’de eğitim devam ediyor. İlgili bakanlar Halkbank rahat yataklarında oranın öğretim üyeleri verecekleri dersi düşünerek maaş almadan ders veriyorlar. Yüreğimi yakan bir tablo anlattı üni.’den bir hoca. Çalışanlar birbirleriyle yardımlaşarak konuta ekmek götürmeye çalışıyor. Reva mıdır bu? Son olarak simit sarayı bağlamında da yanlış karadan rücu edildiğini söyledi, bundan haberi olmuyor da üniversitenin borcundan haberdar oluyorsa burada bir çelişki var demektir. Şu imtihan devri bitsin diye öğrencilere hiç yansıtmadılar, çok teşekkür ediyorum. Bir öğrencimiz ben bu hocaları görerek geldim diyor. Bu öğrencinin haykırışını duymayanlar 28 Şubat’tan bahsedebilirler mi? Yağmur altında adliyeye yürüdüler lakin basın görmüyor. Bütün öğretim üyelerine ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Onlar sıkıntı bu periyotta kendi okullarına nasıl sahip çıkıldığını gösterdiler.
ERDOĞAN'IN DOLANDIRICILIK ARGÜMANLARINA CEVAP
Cumhurbaşkanının o konuşmasını dinleyince hicap duydum. Cumhurbaşkanı vicdanıyla başbaşa kaldığından Davutoğlu’ndan her şey çıkar lakin dolandırıcı çıkmaz diyebilir, şayet vicdanı kaldıysa. Ben bir esnaf çocuğuyum. Ben babamın vefat haberini aldığımda Cumhurbaşkanı ile baş başa Irak konusunu konuşuyorduk. O esnaf babamın bana öğrettiği birinci şey helal lokmadır. Bilmiyorum ancak herhalde benim babam ahiret divanıyla karşılaşınca Cumhurbaşkanına bir çift lafı olur. Beni Tayyip Bey’e yardım etmelisin diye beni ikna eden babamdır. Herkes bilir bu boğazdan haram lokma geçmemiştir. Bir dolandırıcılık varsa ben buradayım hukuksal süreçleri başlatın en ağır cezaya razıyım. Her şeye hazırım hazır olmadığım şey iftiralara maruz kalmaktır. Neden türel süreç başlatılamıyor biliyor musunuz? Zira benim başbakanlığım devrinde Halkbank’tan Kent Üni.’ne bir gram kredi verilmedi. Ben kredi verin demedim. Anlaşılan o ki Sayın Cuymhurbaşkanı tekrar birileri tarafından yanlış bilgilendiriliyor. Lütfen kenara çekilip muhasebe yapsın.
Bir tahlil üretmiyorlar bana gelen birtakım bilgilere nazaran var olan mevzuat kâfi olmadığı için bir yasa değişikliğiyle vakfa da dönük bir süreç yapılacağına dair bilgiler veriliyor. Bunu yaparlarsa milletin tarihin ve Allahın huzurunda hesap veremezler. Buradan sesleniyorum; bu süreçte kim bu türlü bir şeye tevessül ederse ve bu çeşit gayri hukuksal süreçler içinde olursa kendi vicdanları onları son nefeslerine kadar takip edecek.
Bunların hepsi geçer herkes yaptıklarıyla anılır.
Orada ders veren genç yaşta akademisyenler biliyorum birbirlerine borç vererek konuta gidenleri biliyorum Bu mudur bizim idealimiz oğlan yeni Türkiye? Sanılıyor mu ki bu acılar üzerine payidar olunur? O yerin tabiatında korunması lazım. Daha söylenecek çok şey lakin bu da geçer diyoruz."