Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Geleneklere Bağlılıkta Bir Dünya Markası Olan Güzel Ülkemizin Bayramda Tüketilmesi Adetten Sayılan Yiyecekleri

Geleneklere Bağlılıkta Bir Dünya Markası Olan Güzel Ülkemizin Bayramda Tüketilmesi Adetten Sayılan Yiyecekleri
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
s-0e633d59d736f55828c5a030da4d843a23cc1284.jpg


Tüm geleneklerimizi yaşatabileceğimiz, özel yemekler pişirebileceğimiz bayramlara...


Kalabalık sofralar, aile buluşmaları ve konukları tek sözle anlatan, birçok manası içinde barındıran bayram...




Bayram yemekleri; tabakta sunulanlar ve uğruna sofra kurulanlar olarak ikiye ayrılıyor. Anneannelerin kurduğu sofraların vazgeçilmezi sulu yemekler değil mi?

Bayram sabahları Antep'te gün onunla başlıyor: Yuvalama



Antep'te bayram kahvaltısında yuvalama yemeyen yok diyorlar.

İç Anadolu'ya bayramı getiren: Bamya çorbası



İç Anadolu genelinde bayram boyunca tüketilen bir yemek olan bamyanın çorbası, Konya'da bayram sabahlarının vazgeçilmezi...

Bayramda içleri ısıtan sıcacık bir anne yemeği: Sulu köfte



İçmeden bayrama başlayamayan Kayserililer için: Mantı



Evet hakikat okudunuz! Kayseri'de bayram sabahı mantı içiliyor. Mantı içmek tabiri, çorba niyetine içildiği için kullanılıyor.

Bayram sofralarında yemekten evvel bir çorba içilecekse: Yoğurtlu çorba



Aile büyüklerinin sıklıkla pişirdiği, klasikleşmiş bir çorba!

Yemeklerin vazgeçilmez yancısı bayramda da yalnız bırakmıyor: Pirinç pilavı



Bayram sofralarında pirinç pilavı olmadan olmaz desek yeridir. Ayrıyeten Antep'te bayram kahvaltılarında pirinç pilavı yendiğini biliyor muydunuz?

Bayramda yapılan standart sulu yemeklerden: Etli nohut yemeği



Nohut yemeği yemeden bir bayram geçiren var mı?

Her sofranın vazgeçilmezi: Yaprak sarması



Etli mi olsun zeytinyağlı mı?

Karadeniz'de bayram masası onsuz olmaz: Turşu kavurması



Bir de çoklukla porsiyonluk yiyeceklerin yer aldığı ikram tabakları var. Menüye bazen çorba da dahil olabiliyor.



İkram tabaklarının olmazsa olmazları ortasında dolma, börek ve tatlı yer alıyor.

Bir de Muş versiyonu var doğal: Hazüt



Yöresel ismi 'Hazüt'ü duymadıysanız da lahana sarmasını kesinlikle yemişsinizdir!

Sarmanın Karadeniz versiyonu: Karalahana sarması



Kıymalısı, peynirlisi her haliyle kabülümüz: Su böreği



Tatlıların baş tacı: Konut baklavası



Mesken baklavasının cevizli olanı makbuldür. Lakin Karadeniz yöresinde fındıklı tercih ediliyor.

İzmir'de asırlardır süren bir gelenek: Ekmek dolması



Dolmalık ekmek üretimi İzmir'in fırınlarında hala devam ediyor.

Bursa'da her konuğa ikram edilen Kemalpaşa nam-ı başka: Peynir tatlısı



Erzurumlular için öteki bir bayram tatlısı düşünülemez: Kadayıf dolması



Toroslardan gelen bayram geleneği: Külçe tatlısı



Uzun yıllardır süregelen bir bayram geleneği olan külçe tatlısı, arife sabahından pişiriliyor. Sac üzerinde pişirilen hamurun üzerine içerisine çörek otu ve susamlı pekmez sürülüyor.

Her yörenin bir bayram çöreği bulunuyor. Arife gününden itibaren bayram boyunca tüketilen bu çörekler adeta bayramın gelişini müjdeliyor.



Bayram çöreklerinin hem şekerli hem tuzlu seçenekleri bulunuyor.

Ödemiş'in köy dışına çıkması yasak olan bayram geleneği: Dibile tatlısı



Atalarından miras kalan tanımı tüm köy bayanları imece tarzı hazırlıyor. Dibilenin en çok göze çarpan özelliği Mihr-ü Süleyman formundaki demir ile hazırlanıyor olması...

Gaziantep'in tadına doyum olmayan tescilli bayram geleneği: Kahke



Kahkenin tatlı, tuzlu, tahinli başta olmak üzere birçok çeşidi yapılabiliyor. İçerisindeki mahlep onu vazgeçilmez kılıyor.

Bayramın aranan yüzü: Hatay kömbesi



Kahramanmaraş için Ramazan bayramı demek: Maraş çöreği



Eskilerde sırf Ramazan bayramına mahsus pişirilen bir yiyecek olan Maraş çöreği, Maraş'ın yöresel lezzetleri ortasında yer alıyor.

Bayramın gelişini kokusuyla haber veren: Diyarbakır çöreği



Bayrama birkaç gün kala pişirilmeye başlayan bu çörek jenerasyondan nesile aktarılan gelenekler ortasında yer alıyor.

Buram buram bayram kokan şu içerikler de ilginizi çekebilir
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt