Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Geleneksel Lezzet: Güllaç Tarifi

Geleneksel Lezzet: Güllaç Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler:

1011 yaprak güllaç
2,5 litre süt
750 gram tozşeker
1 paket şekerli vanilin
Dövülmüş ceviz ve antep fıstığı
Kiraz şekerlemesi

Hazırlanışı:

Süt ve şekeri kaynatın Vanilini ekletip ılıtın Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün Tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin Servisten önce üzerini kiraz şekerlemesi, dövülmüş ceviz veya antep fıstığı ile süsleyin

(Kaynak: Womenistnet)
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt