iltasyazilim
FD Üye
Geleneksel Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*3 büyük patates
*1 orta boy soğan
*1 çorba kasesi pişmiş kırmızı et
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Sıvı yağ
*Tuz
*Su
Geleneksel Patates Yemeği Tarifi Yapılışı Kışın yapılan yemekler arasında ilk sıralarda kuru fasulye, yeşil mercimek, nohut ve patates yemeği vardı önceleri Şimdi sebzeleri de bol bol bulabiliyoruz ama eskiden kış yemekleri bunlardı
Hem pratik hem de lezzetli bir yemek patates yemeği İsterseniz tavukla pişirebilirsiniz isterseniz hiç et katmadan
Soğan yemeklik doğranır
Patates büyük küp küp doğranır
Büyük bir tencereye yarım çay bardağı kadar sıvı yağ dökülür Soğan eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur Üzerine patates ilave edilir Biraz tuz eklenir Böylece patates hafif eriyecektir Biraz kavrulur Salça eklenir Bir iki kez karıştırılır Önceden pişirilmiş dana veya kuzu eti ilave edilir
Ben kırmızı eti önceden haşlayıp pişirip küçük kaplar içinde derin dondurucuda saklıyorum İhtiyaç olunca buzunu çözdürüp kullanıyorum
Etle beraber patates biraz daha kavrulur, üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir Pişmeye bırakılır Patatesler pisince yemeğimiz hazır
Patatesler hafif eriyip suyunu koyulaştırıyor Domates salçası da suyunu koyulaştırıyor Ama eğer suyu koyulaşmazsa 1 kaşık unu az suyla karıştırarak yemeğe ilave edebilirsiniz
Afiyet olsun
*3 büyük patates
*1 orta boy soğan
*1 çorba kasesi pişmiş kırmızı et
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Sıvı yağ
*Tuz
*Su
Geleneksel Patates Yemeği Tarifi Yapılışı Kışın yapılan yemekler arasında ilk sıralarda kuru fasulye, yeşil mercimek, nohut ve patates yemeği vardı önceleri Şimdi sebzeleri de bol bol bulabiliyoruz ama eskiden kış yemekleri bunlardı
Hem pratik hem de lezzetli bir yemek patates yemeği İsterseniz tavukla pişirebilirsiniz isterseniz hiç et katmadan
Soğan yemeklik doğranır
Patates büyük küp küp doğranır
Büyük bir tencereye yarım çay bardağı kadar sıvı yağ dökülür Soğan eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur Üzerine patates ilave edilir Biraz tuz eklenir Böylece patates hafif eriyecektir Biraz kavrulur Salça eklenir Bir iki kez karıştırılır Önceden pişirilmiş dana veya kuzu eti ilave edilir
Ben kırmızı eti önceden haşlayıp pişirip küçük kaplar içinde derin dondurucuda saklıyorum İhtiyaç olunca buzunu çözdürüp kullanıyorum
Etle beraber patates biraz daha kavrulur, üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir Pişmeye bırakılır Patatesler pisince yemeğimiz hazır
Patatesler hafif eriyip suyunu koyulaştırıyor Domates salçası da suyunu koyulaştırıyor Ama eğer suyu koyulaşmazsa 1 kaşık unu az suyla karıştırarak yemeğe ilave edebilirsiniz
Afiyet olsun