iltasyazilim
FD Üye
Geleneksel Tatlı Halkalım Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Yarım limon
Hamur malzemeleri;
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı süt
*2 tane yumurta
*Yarım paket kabartma tozu
*1 vanilya
*Bir fiske tuz
*3 yemek kaşığı irmik
*Yarım limon suyu
*Aldığı kadar un
Geleneksel Tatlı Halkalım Tarifi Yapılışı Şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz Bütün malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp unu azar azar koyup kıvamlı bir hamur hazırlıyoruz Sonra şanti torbasına koyduğumuz hamuru önceden ısıttığımız yağda önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte kızartıp hemen şerbetin içine koyup arada çevirip sonra tepsiye alıyoruzhamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruzŞimdiden deneyeceklere afiyet olsun
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Yarım limon
Hamur malzemeleri;
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı süt
*2 tane yumurta
*Yarım paket kabartma tozu
*1 vanilya
*Bir fiske tuz
*3 yemek kaşığı irmik
*Yarım limon suyu
*Aldığı kadar un
Geleneksel Tatlı Halkalım Tarifi Yapılışı Şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz Bütün malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp unu azar azar koyup kıvamlı bir hamur hazırlıyoruz Sonra şanti torbasına koyduğumuz hamuru önceden ısıttığımız yağda önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte kızartıp hemen şerbetin içine koyup arada çevirip sonra tepsiye alıyoruzhamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruzŞimdiden deneyeceklere afiyet olsun