iltasyazilim
FD Üye
Gelin Damat Pastası Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*6 yemek kaşığı ılık su
*1 çay bardağı+ çeyrek çay bardağı un
*2 tepeleme yemek kaşığı kalao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 çimdik tuz
ISLATMAK İÇİN:
*1, 5 su bardağı süt
*1, 5 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı kakao
KREMASI İÇİN:
*3 su bardağı süt
*23 su bardağı un ( 1, 5 kahve fincanı)
*4 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kremşanti
ÜZERİ İÇİN:
*Kakao
Gelin Damat Pastası Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle yumurtanın sarı ile beyazı ayrı ayrı kaplarda köpük köpük olana kadar temiz mikser uçlarıyla çırpılır
*Köpüren beyaz kısmına şeker ve tuz ilave edilerek mikserle çırpılmaya devam edilir
*Sarı ise ılık su ile çırpılır
*Daha sonra çırpılan sarı beyaz kısmına SPATULA ile ilave edilir ve alttan üste olacak şekilde karıştırılır
*Bundan sonraki bütün karıştırma işlemi spatula ile yapılır
*Diğer malzemeler de yavaş yavaş eklenerek karıştırılır ve kek hamuru hazırlanır
*Borcam sıvı yağ ile yağlanır ve kek karışımı döklerek 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilmeye bırakılır
*Bir kapta ıslatmak için sos malzemeleri karıştırılıp bir kenara alınır
*Bu arada krema için kremşanti hariç diğer malzemeler tencereye konulur ve kıvam alana kadar pişirilir
*Normal hazırlanan krema kadar katı olmuyor
*Kıvam aldıktan sonra altı kapatılır ve biraz soğuduktan sonra kremşanti ilave edilerek mikserle çırpılır
*Soğumaya bırakılır
*Kek fırından çıkınca sosun hepsi ile ıslanır
*Soğuyunca krema üzerinin her yerine eşit bir şekilde dağıtılır
*Şeritler oluşturacak şekilde üzerine kakao serpilir
*3 yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*6 yemek kaşığı ılık su
*1 çay bardağı+ çeyrek çay bardağı un
*2 tepeleme yemek kaşığı kalao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 çimdik tuz
ISLATMAK İÇİN:
*1, 5 su bardağı süt
*1, 5 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı kakao
KREMASI İÇİN:
*3 su bardağı süt
*23 su bardağı un ( 1, 5 kahve fincanı)
*4 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kremşanti
ÜZERİ İÇİN:
*Kakao
Gelin Damat Pastası Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle yumurtanın sarı ile beyazı ayrı ayrı kaplarda köpük köpük olana kadar temiz mikser uçlarıyla çırpılır
*Köpüren beyaz kısmına şeker ve tuz ilave edilerek mikserle çırpılmaya devam edilir
*Sarı ise ılık su ile çırpılır
*Daha sonra çırpılan sarı beyaz kısmına SPATULA ile ilave edilir ve alttan üste olacak şekilde karıştırılır
*Bundan sonraki bütün karıştırma işlemi spatula ile yapılır
*Diğer malzemeler de yavaş yavaş eklenerek karıştırılır ve kek hamuru hazırlanır
*Borcam sıvı yağ ile yağlanır ve kek karışımı döklerek 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilmeye bırakılır
*Bir kapta ıslatmak için sos malzemeleri karıştırılıp bir kenara alınır
*Bu arada krema için kremşanti hariç diğer malzemeler tencereye konulur ve kıvam alana kadar pişirilir
*Normal hazırlanan krema kadar katı olmuyor
*Kıvam aldıktan sonra altı kapatılır ve biraz soğuduktan sonra kremşanti ilave edilerek mikserle çırpılır
*Soğumaya bırakılır
*Kek fırından çıkınca sosun hepsi ile ıslanır
*Soğuyunca krema üzerinin her yerine eşit bir şekilde dağıtılır
*Şeritler oluşturacak şekilde üzerine kakao serpilir