iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Hamur İçin:
1,5 Su Brdağı Un
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
12 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Biraz Su, Tuz
Üzerine:
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
250 Gr Kıyma
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Domates
5 Adet Mantar
2 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
Tuz, Karabiber, Kekik
Sos İçin:
1 Çay Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Su Bardağı Et Suyu
HAZIRLANIŞI
Önce hamuru hazırlayınBunun için un,tuz,sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırınYeterli miktarda su ilave edinYoğurarak hamur haline getirinÜzerini nemli bir bezle örtüp,dinlendirin
Sonra hamurdan iri bezeler koparınYemek tabağı büyüklüğünde açınTeflon tavayı yağlayınHamuru tavaya alıp,arkalı önlü kızartın
Üst malzeme için sıvı yağı kızdırın Soğanı rendeleyip yağda kavurunKıymayı ekleyinKavurunKüçük doğranmış biber,domates ve mantarları ilave edinTuz,karabiber ve kekiği ekleyinHamuru servis tabağına alınÜzerine malzemeyi yayın
Salça,un ve et suyunu çırpınAteşte koyulaşana dek pişirinYemeğin üzerinde gezdirinİnce kıyılmış maydanozla süsleyip,servis yapın
Hamur İçin:
1,5 Su Brdağı Un
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
12 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Biraz Su, Tuz
Üzerine:
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
250 Gr Kıyma
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Domates
5 Adet Mantar
2 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
Tuz, Karabiber, Kekik
Sos İçin:
1 Çay Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Su Bardağı Et Suyu
HAZIRLANIŞI
Önce hamuru hazırlayınBunun için un,tuz,sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırınYeterli miktarda su ilave edinYoğurarak hamur haline getirinÜzerini nemli bir bezle örtüp,dinlendirin
Sonra hamurdan iri bezeler koparınYemek tabağı büyüklüğünde açınTeflon tavayı yağlayınHamuru tavaya alıp,arkalı önlü kızartın
Üst malzeme için sıvı yağı kızdırın Soğanı rendeleyip yağda kavurunKıymayı ekleyinKavurunKüçük doğranmış biber,domates ve mantarları ilave edinTuz,karabiber ve kekiği ekleyinHamuru servis tabağına alınÜzerine malzemeyi yayın
Salça,un ve et suyunu çırpınAteşte koyulaşana dek pişirinYemeğin üzerinde gezdirinİnce kıyılmış maydanozla süsleyip,servis yapın