iltasyazilim
FD Üye
Gelin Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 yumurta
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ+1 yemek kaşığı
*1 çay bardağı nişasta
*2 yemek kaşığı kakao
*3 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Arjantin şekeri
*Damla çikolata
Gelin Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
1
*250 gr margarin 1 yumurta ve sıvı yağ krema haline gelir
*Pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu, nişasta eklenir
*Krema haline gelen malzemeye 3 su bardağı un kontrollü konur (çok sert bir hamur olmayacak)
*Hamur 2’ye ayrılır yarısına kakao karıştırılır
*1 şekil, kakaolu hamurlar uzunlamasına 5 rulo yapılır, üzeri streçlenerek bekletilir
*Diğer hamur yağlı kağıt veya streç arasında kare yada dikdörtgen şeklinde açılır
*En ucundan arasına kakaolu rulo konur ve sarılır
*Kapanmayan yer el ile düzeltilir, güzel dokulu bir rulo olur yaklaşık 2 cm çapında
*Biten rulolar en başı bıçakla çapraz şeklinde kesilir ve ortası alttan hafifçe sıkılarak uçlar ters tarafa bükülür ve arjantin şekeri ile süslenir
*2 şekil, beyaz hamur açılır 1 cm kalınlığın da çay bardağı veya kurabiye kalıbı ile yuvarlak şekil verilir
*Kakaolu hamurlar fındıktan biraz büyük parçalar halinde yuvarlanır
*Yuvarlak olan beyaz hamurların içine konur ve top şekli verilir
*Su şişesinin kapağı ile bal kabağı şekli verilir En üste parmakla bastırılır
*Ortasına damla çikolata konur etrafı arjantin şekeri ile süslenir
*170 derece fırında hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20 dk pişirilir
Afiyet olsun
*250 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 yumurta
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ+1 yemek kaşığı
*1 çay bardağı nişasta
*2 yemek kaşığı kakao
*3 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Arjantin şekeri
*Damla çikolata
Gelin Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
1
*250 gr margarin 1 yumurta ve sıvı yağ krema haline gelir
*Pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu, nişasta eklenir
*Krema haline gelen malzemeye 3 su bardağı un kontrollü konur (çok sert bir hamur olmayacak)
*Hamur 2’ye ayrılır yarısına kakao karıştırılır
*1 şekil, kakaolu hamurlar uzunlamasına 5 rulo yapılır, üzeri streçlenerek bekletilir
*Diğer hamur yağlı kağıt veya streç arasında kare yada dikdörtgen şeklinde açılır
*En ucundan arasına kakaolu rulo konur ve sarılır
*Kapanmayan yer el ile düzeltilir, güzel dokulu bir rulo olur yaklaşık 2 cm çapında
*Biten rulolar en başı bıçakla çapraz şeklinde kesilir ve ortası alttan hafifçe sıkılarak uçlar ters tarafa bükülür ve arjantin şekeri ile süslenir
*2 şekil, beyaz hamur açılır 1 cm kalınlığın da çay bardağı veya kurabiye kalıbı ile yuvarlak şekil verilir
*Kakaolu hamurlar fındıktan biraz büyük parçalar halinde yuvarlanır
*Yuvarlak olan beyaz hamurların içine konur ve top şekli verilir
*Su şişesinin kapağı ile bal kabağı şekli verilir En üste parmakla bastırılır
*Ortasına damla çikolata konur etrafı arjantin şekeri ile süslenir
*170 derece fırında hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20 dk pişirilir
Afiyet olsun