Ağızda adeta eriyip giden nefis kıvamıyla gelin pastasına bayılacaksınız! Bu hafif pasta tanımını kesinlikle deneyin...
Gelin Pastası Tanımı
Materyaller;Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Keki ıslatmak için:
Muhallebi için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket toz krem şanti
Üzeri için:
Gelin Pastasının Hazırlanışı
Keki için; yumurtalarla şekeri uygunca çırpın üzerine kalan gereçleri ek edin ve karıştırın. Kek karışımını yağladığınız borcama dökün ve evvelden ısıtılmış 170 kademe fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Muhallebisi için; bir tencereye krem şanti hariç tüm materyalleri ekleyin ve çırpıcı ile karıştırarak koyu bir kıvam yere kadar pişirin. Kek soğuduktan sonra süt ile ıslatın. Soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ekleyip 3-4 dakika çırpın ve kekin üzerine yayın. Son olarak üzerine hindistan cevizi tozu serpin.