Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gelin Turşusu (Yöresel)

Gelin Turşusu (Yöresel)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Gelin Turşusu (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler

*7 adet kırmızı etli biber (yeşil etli biber de olabilir)
*4 su bardağı koruk suyu
*6 diş sarımsak
*Tuz

Gelin Turşusu (Yöresel) Tarifi Yapılışı Kırmızı etli biberler közlenir (Ben fırında közledim, ateşte közleme imkanınız varsa o daha lezzetli olur) Biberleri kızartanlar veya haşlayanlar da var Orjinali közlemek diye biliyorum ben ve bu şekilde de yapıyorum Közlenen biberler soyularak doğranır Bir kaseye alınır üzerine sarımsaklar rendelenir Tuz ve koruk suyu eklenir Karıştırılır Soğuk olarak servis yapılır
::Afiyet Olsun::

Similar threads

Haşlanmış Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *Yeşil biber *Kırmızı biber *Koruk suyu *Sarımsak *Tuz Haşlanmış Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Annemle yapmış olduğumuz turşunun tadına doyum olmadı Koruk suyuyla haşlanmış biberlerin buluşması ayrı bir lezzet… Biberler biraz irice doğranır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Köz Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *3 adet közlemelik patlıcan (buralarda topan patlıcan denir ) *3 adet kapya biber *Tuz *23 diş sarımsak *1 yemek kaşığı nar ekşisi (2 yemek kaşığı koruk suyu da olabilir) *1 yemek kaşığı limon suyu(ekşilik oranı arzuya göre arttırılabilir) Köz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Gelin Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *Koruk suyu *Közlenmiş biber *Sarımsak *Tuz Gelin Turşusu Tarifi Yapılışı Közlenmiş biberlerimizi doğrayıp sarımsaklarımızı da ezip koruk suyunun içine koyuyoruz Hem ekşi hem acı keskin bir turşudur Afiyet olsun
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Kırmızı Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler ** 7 – 8 adet kırmızı biber ** 3 diş sarmısak ** 13 maydanoz ** 5 yemek kaşığı sirke ** 1 tatlı kaşığı tuz ** 6 yemek kaşığı hakiki zeytinyağı Kırmızı Biber Salatası Tarifi Yapılışı Orta boy etli kırmızı biberler yıkanır ve yağlı kağıt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Acı Biber Sosu Tarifi İçin Malzemeler *2 kg kırmızı biber (iri, etli olanlardan olmalı) *6 iri olgun domates *1 baş sarımsak *1 çorba kaşığı tuz *1 çorba kaşığı acı pul biber ( bu acılık bana iyiydi ama siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz ) *Nane, fesleğen (opsiyonel) *Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,499Konular
982,570Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt