Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gelir Testi İle İlgili Soru ve Cevaplar

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Gelir Testine İlişkin Soru ve Cevaplar

Gelir testi ile alakalı herkesin aklında bir çok soru oluşmakta Altında bazı soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz;

Kız çocuğuma kazanç testi yaptırmam gerekir mi?
Benim kızım 17 yaşında, 13 Ocak 1995 doğumlu, ben çalışmıyorum ve babamdan babasız aylığı aldığım için kızıma bir faydası olmuyor Babasından da bir güvencesi değil Genel Afiyet Sigortasından istifade edebilecek mi, ne yapmam gerekiyor, yardımcı olursanız fazla sevinirim

Anne ve babanın herhangi bir sosyal güvencesi yok ise 18 yaşın altındaki çocukların sıhhat giderleri devlet kadar karşılanmaktadır 18 yaşından daha sonra ise anne ve babanın herhangi sosyal güvencesi yok ve öğrenci değil ise kazanç testine yan tutulacak ve çıkan sonuca tarafından kapsamı belirlenecektir

Bayan eşin sağlık durumu yardımından yararlanan koca kazanç testi yaptıracak mı?
Ben devlet memuru bir bayanım Eşimin sigortası yok ve benden dolayı sıhhat hizmetlerinden faydalanabiliyor Yeni Kanuna kadar eşimin tekrar herhangi bir işlem ve kullanım yapması gerekiyor mu? Yahut benzer şekilde sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edebilirmi?
Eşinizin herhangi bir sosyal güvencesi yok ise sizin üzerinizden sağlık durumu yardımından faydalanmaya devam edecektir Dolayısıyla herhangi bir işleme lüzum bulunmamaktadır

Bayan hoca anne ve babasını sağlık durumu yardımından faydalandırabilir mi?
Ben öğretmenim ve annemin ve babamın hiç bir sosyal güvencesi yok Benim sıhhat yardımımdan yararlanmaları muhtemel mü?

Anne ve baba uygar Kanunun 364maddesine göre bakmakla yükümlü kapsamındadırAynı zaman da 5510 Sosyal Sigortalar ve Genel Sıhhat Sigortası Kanunu anne ve babayı herhangi bir sosyal güvenceleri yok ise bakmak la sorumlu olduğu kişiler üzerinden faydalanabileceklerini düzenlemiştirBu kapsamda anne ve babanız sizin üzerinizden sağlık durumu yardımından faydalanabilmesi mümkündür

18 yaşındaki kızım eşimin sağlık yardımından mı yoksa benim sağlık yardımımdan mı faydalanır?
Emekli sandığına tabi özel bir banka emeklisiyim(2008 yılında emekli oldum)Eşimin kendi üstüne işyeri bulunmakta olup, SenetKurludur Halen işyeri açıktır Bu durumda 18 yaşındaki kızım anne veya babanın afiyet hizmetinden hangisine emrindeki olur

Bu durumda çocuğunuz anne ya da babanın sıhhat yardımından hangisinden yararlanmak isterse tercihe kadar anne veya babanınkinden faydalanabilir

kaynak:sgk rehberi *

858,510Konular
982,891Mesajlar
30,666Kullanıcılar
masteryi33Son üye
Üst Alt