Genç anne babaların bebekleri daha mı akıllı oluyor? erken yaşta anne elde etmek ideal anne baba yaşı Merhaba kızlar günümüzde birçok bayan geç yaşta anne olmayı seçiyor gibi görünsede kendimce bütün tersi çevremde birçok kişi fazla erken yaşta anne olmaya çalışıyor izmirde üstün yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Sıdıka Akdemir Bilim ve Sanat Merkezinde yapılan incelemede, geç yaşta anne baba olanların çocuklarının akıl seviyesinin daha yüksek olduğu sonucuna ulaşıldı İzmir Sıdıka Akdemir Bilim ve Sanat Merkezi Müdür Yardımcısı Uzman Psikolojik Danışman Ahmet Gösteren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üstün yetenekli çocukların zeka düzeylerinin ailelerin bir takım değişkenlerine göre incelediklerini belirtti Anne ve babaların yaşları, eğitim düzeyi ve çocukların kardeş sayısı değişkenlerinin çocukların akıl düzeylerine etkisini belirlemeyi amaçladıklarını açıklayan Bildiren, incelemeye merkezin Esas Yetenek Testinde tatmin edici performansı göstermiş 11 ilçe ve 62 okuldan 2 ve 3 sınıfta olan 326 öğrencinin katıldığını söyledi 1548107479 1548107479 gencannebabalarinbebekleridahamizekioluyor5c4fe6c37032dgencannebabalarinbebekleridahamizekioluyor5c4fe6c37032d gencannebabalarinbebekleridahamizekioluyor5c4fe6c37032d Ahmet Belirten, değişkenlerle ilgili bilgileri elde etmek nedeniyle Veli Data Formudağıttıklarını ve bulguları çözümleme ettiklerini kaydederek, şöyle devam etti: Biz kendi öğrencilerimiz aralarında bir araştırma yaptık Araştırmanın sonucunda örneklem grubundaki çocukların akıl seviyesinin anne ve baba yaşlarına kadar manalı düzeyde farklılaştığı tespit edildi Anne yaşı 4049 yaş aralarında olan çocukların akıl seviyesinin anne yaşı 1829 ve 3039 yaş aralarında olan çocukların akıl seviyesine göre, baba yaşı 4049 arası olan çocukların akıl seviyesinin baba yaşı 3039 yaş aralarında olan çocukların akıl seviyesine kadar daha yüksek olduğu saptanmıştır ANNE VE BABANIN EĞİTİMİ DE ÇOCUĞUN AKIL SEVİYESİNDE ETKILI Sıdıka Akdemir Bilim ve Sanat Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Gösteren, incelemede, örneklem grubundaki çocukların zeka seviyesinin anne ve babanın eğitim düzeyine kadar de çeşitlilik gösterdiğini gördüklerini ifade etti Eğitim düzeyi yüksek anne ve babanın çocukların zeka seviyesinin daha yüksek olduğunun görüldüğünü gösteren Belirten Eğitim düzeyi lisansüstü ve lisan olan annenin çocuğunun akıl seviyesi, anne eğitim düzeyi orta öğretim olan çocukların akıl seviyesine kadar daha yüksek Baba için de benzer sonuç geçerlidiye konuştu Gösteren, incelemenin sonuçlarını Eskişehirde gerçekleştirilecek Üstün Yetenekli Çocuklar 2 Milli Kongresinde katılımcılarla paylaşacaklarını kaydetti