iltasyazilim
FD Üye
Gence Baklavası Tarifi İçin Malzemeler Hamur:
*1 kg un
*5 yumurta
*100 gr eritilmiş tereyağı
*50 gr gül suyu
*azıcık su
iç:
*ceviz
*şeker
*hil
*1 kg tereyağı
şerbet:
*1 lt su
*1 kg toz şeker
üzerine:
*safran
*ceviz
*haşhaşhaşhaş
Gence Baklavası Tarifi Yapılışı Temizlenmiş (az kovurup kabuğunu alın*)cevizi makineden geçirip şeker ve Hille karıştırınHamur için olan erzaqları karıştırıp hamur yoğurun Üzerine ıslak havlu çekip yaklaşık yarım saat tutun
Hamuru 9 yere bölüp kündeleyin, birini daha iri tutun (altı için) İri kündeni mecmeyid?n(tepsiden) biraz iri büyüklükte ince yayın Baklava hamuru sıcakta yayılınca cırılır, odur ki, soğuk odada yayın
Mecmeyini (tepsiyi) yağlayın Yaydığınız lavaşı içine döşeyin, kenarları hafifçe sallansın
Üzerine iç koyup beraber yayın
Diğer kündeleri tepsi boyda yayıp, süreci tekrarlayın Son lavaşı baklavanın üzerine çekip, kenarlardan sarkan birinci lavaşın kenarını katlayıp altına düşürün
Sonra baklavayı*kesin Öncelikle işaretleyin, sonra doğrayın Çalışın ki, alttaki hamurla ceviz yukarı çıkmasın Bunun için keskin bıçağı arada suya batırın (mükemmel bir yöntem de var – bıçağı ateşte Paxlavanı kesmek)
10 q safranı h?v?ngd?st?d? dövün, çay gibi demleyin Sonra sünger ile dikkatlice baklavanın*üzerine çekin
Beyaz haşhaşhaşhaş yoksa, siyah haşhaşxaşın üstüne kaynar su dökün, sonra mendilin arasında kurutun Sonra baklava romblarının aşağı ve yukarı bölümlerine azıcık serpin Ortalarına ceviz veya badem tıklayın
Gence baklavası ocakta bişir Ocağı yakıp köz salanda kenarlarına 4 kırmızı tuğla düzüb mecmeyini (tepsiyi) üstüne koyun Ama önceden ortadaki közü azıcık dağıtın, ya kenara çekin ki, ortası yanmasın
Bir süre sonra baklavanın*kokusu yayılır, demeli, üzerine eritilmiş tereyağı gezdirmek gerekir ki, katmanları iyice kızarıp bişsin Bıçakla kenarından kaldırıp baklavanın*rengini kontrol edin
Altı pişmeye yakınsa, üstünü de pişirmek gerekir M?cm?yinin (tepsinin) kenarına 4 tümör dizin, üzerine de başka mecmeyini (tepsiyi) çevirin (tümör ona göre dizilir ki, üstteki tepsi Paxlavanı ?zm?sin) Alttaki közden alıp üstteki m?cm?yinin üstüne dökün (altta da biraz kalsın)
Biş?nd?n sonra yaklaşık 2 lt kaynar şerbeti paxlavanın üzerine gezdirin Soyuyandan sonra bir de doğrayın
Pişirdi Turaz hanım Eline sağlık!
Bu reçete ocakta baklava pişirmeye koşulları olanlar içindir Kimde bu koşullar yoksa, keyfini bozmasın Fırında da pişirebilirsiniz, kendisi de farklı paxlavalar: Bademli, qozla, yeşil fıstıqla, hatta karışık
*1 kg un
*5 yumurta
*100 gr eritilmiş tereyağı
*50 gr gül suyu
*azıcık su
iç:
*ceviz
*şeker
*hil
*1 kg tereyağı
şerbet:
*1 lt su
*1 kg toz şeker
üzerine:
*safran
*ceviz
*haşhaşhaşhaş
Gence Baklavası Tarifi Yapılışı Temizlenmiş (az kovurup kabuğunu alın*)cevizi makineden geçirip şeker ve Hille karıştırınHamur için olan erzaqları karıştırıp hamur yoğurun Üzerine ıslak havlu çekip yaklaşık yarım saat tutun
Hamuru 9 yere bölüp kündeleyin, birini daha iri tutun (altı için) İri kündeni mecmeyid?n(tepsiden) biraz iri büyüklükte ince yayın Baklava hamuru sıcakta yayılınca cırılır, odur ki, soğuk odada yayın
Mecmeyini (tepsiyi) yağlayın Yaydığınız lavaşı içine döşeyin, kenarları hafifçe sallansın
Üzerine iç koyup beraber yayın
Diğer kündeleri tepsi boyda yayıp, süreci tekrarlayın Son lavaşı baklavanın üzerine çekip, kenarlardan sarkan birinci lavaşın kenarını katlayıp altına düşürün
Sonra baklavayı*kesin Öncelikle işaretleyin, sonra doğrayın Çalışın ki, alttaki hamurla ceviz yukarı çıkmasın Bunun için keskin bıçağı arada suya batırın (mükemmel bir yöntem de var – bıçağı ateşte Paxlavanı kesmek)
10 q safranı h?v?ngd?st?d? dövün, çay gibi demleyin Sonra sünger ile dikkatlice baklavanın*üzerine çekin
Beyaz haşhaşhaşhaş yoksa, siyah haşhaşxaşın üstüne kaynar su dökün, sonra mendilin arasında kurutun Sonra baklava romblarının aşağı ve yukarı bölümlerine azıcık serpin Ortalarına ceviz veya badem tıklayın
Gence baklavası ocakta bişir Ocağı yakıp köz salanda kenarlarına 4 kırmızı tuğla düzüb mecmeyini (tepsiyi) üstüne koyun Ama önceden ortadaki közü azıcık dağıtın, ya kenara çekin ki, ortası yanmasın
Bir süre sonra baklavanın*kokusu yayılır, demeli, üzerine eritilmiş tereyağı gezdirmek gerekir ki, katmanları iyice kızarıp bişsin Bıçakla kenarından kaldırıp baklavanın*rengini kontrol edin
Altı pişmeye yakınsa, üstünü de pişirmek gerekir M?cm?yinin (tepsinin) kenarına 4 tümör dizin, üzerine de başka mecmeyini (tepsiyi) çevirin (tümör ona göre dizilir ki, üstteki tepsi Paxlavanı ?zm?sin) Alttaki közden alıp üstteki m?cm?yinin üstüne dökün (altta da biraz kalsın)
Biş?nd?n sonra yaklaşık 2 lt kaynar şerbeti paxlavanın üzerine gezdirin Soyuyandan sonra bir de doğrayın
Pişirdi Turaz hanım Eline sağlık!
Bu reçete ocakta baklava pişirmeye koşulları olanlar içindir Kimde bu koşullar yoksa, keyfini bozmasın Fırında da pişirebilirsiniz, kendisi de farklı paxlavalar: Bademli, qozla, yeşil fıstıqla, hatta karışık