Gençlerde İntiharlar Ülke Almanya, 70 yaşın üstünde yalnız yaşamış iki benzeşen, bir gün bir not bırakıyorlar ve birlikte ölümü seçiyorlar Notta , 34 yıldır kapıcıdan başka kapımızı çalan olmadı, bundan böyle yaşamak anlamsızdırcümlesi yer alıyordu Ülke Türkiye, yer İstanbul Bir kutu ilaçla yaşamına son veren 17 yaşındaki genç şu notu bırakıyor: Beni sevmediniz, beni anlamadınız, bana yardım etmediniz, her zaman kendiniz için yaşadınız Acilen bensiz kalın ve görün Dünya Sağlık Durumu Örgütü ( WHO ) intiharları geleceğin sağlık durumu sorunu olarak duyuru etti Sanayileşmiş ülkelerde intiharla gelen vefat, birincil üç vefat nedeni arasına girdi İntihar olayları ülkelerin gelişmişlik düzeyi ile zıt orantılı bir tablo çiziyor Batılı düşünürler bunun nedenini araştırma konusunda önemli arayışlar içerisindeler Modernleşme ve aydınlanma ile insanlık ilerleme ve gelişmeyi çok hızlandırdı Ama buna paralel olarak sevinç , doğru orantılı gitmedi Toplumsal düzenler insanın mutlu olması için oluşturulur Son iki yüz yıldır oluşturulan toplumsal uyum ve kabullenilen yaşam felsefesinde hangi yanlışlar vardı?Postmodernizmde bunun sorgulaması yapılıyor İnsan odaklı yaşam felsefesi diyebileceğimiz postmodernizm şu sorulara cevap arıyor Hayatın ve ölümün sırrı nedir?, ne için yaşıyoruz?, hayatımın sonu ne olacak?, sonsuzluğun sonu nedir?Bu sorulara bahşedilen cevap Hayat yaşamaya değerinde veya yaşam bir anlamsızlıktırsonucuna götürür İNTİHAR HIZI ARTIYOR MU? Son yıllarda intihar olaylarında rastlanan çoğalma tesadüfi değildir Biyolojik, psikolojik ve sosyolojik pek çok nedenleri vardır İntihar olgularındaki çoğalma yalnızca Türkiyede yok tüm dünyada birinci sağlık durumu sorunu olmaya başladı Genç yaş grubunda olması dikkati çeken diğer özelliktir İntihar hızı Japonya, Almanya, Finlandiya, İsviçrede 100000 de 25 , ABD ve İngilterede 100000 de 12 iken Türkiyede 100000 de 2 civarındadır Bu, senede 1300 intiharlı vefat demektir Bugün intiharla vefat İngilterede trafik kazalarında ölümden fazladır Türkiyede bir yılda 514 yaş arası 4050 çocuk canına kıymaktadır id Gençlerde İntihar Gençlik Ruh Sağlığı Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi Kaynak: DonusumSokagi