Gençlerin eğitim faaliyetlerine katkı sağlamak, toplumsal, kültürel ve sportif faaliyetlerine takviye olmak hedefiyle Sivas Belediyesi ile Kemal İbni Hümam Vakfı ortasında işbirliği protokolü imzalandı.
Protokol imza merasimine; Sivas Belediye Lideri Hilmi Alım ve Kemal İbni Hümam Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Lider Vekili Abdüsselam Bulut katıldı.
Gençlik faaliyetlerine ehemmiyet verdiklerini belirten Sivas Belediye Lideri Hilmi Alım, “İlimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla devir dönem farklı projelerde bir ortaya geliyoruz. Onlardan biri olan Kemal İbni Hümam Vakfı ile gençlerimizin toplumsal, kültürel ve sportif faaliyetleriyle alakalı iş birliği protokolü imzalıyoruz. Vakfın bünyesinde bulunan gençlik merkezlerinde onlara yönelik çalışmalar yapmak üzere ortak projelere imza atacağız. Kentimizin tüm dinamiklerini, tüm renklerini sürece dâhil edebilmek, ortak aklı harekete geçirebilmek ve kentimize birlikte hizmet edebilmek ismine geçmişte olduğu üzere önümüzdeki süreçlerde de kurumlarımızla birlikte projeler geliştiriyoruz. Bugün imzalayacağımız bu protokolle kentimizin 3 farklı noktasında bulunan gençlik merkezlerinde toplumsal, kültürel ve sportif faaliyetleri hayata geçirerek genç dostu belediyecilik anlayışıyla hizmet vereceğiz. Bu manada güç birlikteliği yaparak gençlerin, medeniyetimizin temel bedellerine ait farkındalığının artırılması ve gelenekten beslenen yeniliğin bu pahalar eşliğinde harmanlanarak güçlü bir gelecek inşa edilmesi yolunda çalışmalar yapacağız. Ulu geçmişimize, bizi biz yapan bedellere bağlı, geleceği inşa etme savı ve iradesi olan gençlerin, gönüllülük ve fedakârlık temelinde, kardeşlik anlayışı içerisinde büyük gayelere yürümelerini amaçlıyoruz” dedi
“Genç kuşaklara daha hoş bir Sivas bırakmak ismine çalışmalar yapan Liderimiz Hilmi Bilgin’e teşekkür ediyoruz” diyen Vakıf Lider Vekili Abdüsselam Bulut ise “3 gençlik merkezimizde ortak çalışmalar yaparak gençlerimizde farkındalık oluşturacak projelere imza atacağız. Ulusal ve manevi hislere haiz gençlik yetiştirebilmek ismine yapacağımız çalışmalara takviye veren Liderimiz ve grubundan Allah razı olsun. Vazifelerinde kendilerine ve takımına muvaffakiyetler diliyorum” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı