iltasyazilim
FD Üye
Gendime Çorbası ( Gaziantep, Erzincan ) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı aşurelik buğday
*2 litre kadar su
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı un
*Tuz
Üzeri İçin;
*Nane, pul biber
*2 yemek kaşığı tereyağı
Gendime Çorbası ( Gaziantep, Erzincan ) Tarifi Yapılışı Aşurelik buğdayı 2 litre su içinde haşlayın Haşlaması tamamlanınca altını kısın Bir kapta yoğurdu, unu ve yumurta sarısını çırpın Kesilmesini önlemek için bir – iki yemek kaşığı, aşurelik buğdayın kaynayan suyundan çırptığınız karışıma ekleyip bir iki karıştırın Sonra tencereye boşaltın Tuzunu ekleyip, servis tabağına servis edin Bir kapta tereyağını yakmadan kızdırın İçine nane ve pul biberi de ilave edip, bir iki sefer karıştırın Servis ettiğiniz çorbaya sos olarak dökün Çorbanız bekler ve bu yüzden katılaşırsa, sıcak olmayan su ilavesiyle tekrar ısıtıp, yiyebilirsiniz
Afiyet olsun
*1 su bardağı aşurelik buğday
*2 litre kadar su
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı un
*Tuz
Üzeri İçin;
*Nane, pul biber
*2 yemek kaşığı tereyağı
Gendime Çorbası ( Gaziantep, Erzincan ) Tarifi Yapılışı Aşurelik buğdayı 2 litre su içinde haşlayın Haşlaması tamamlanınca altını kısın Bir kapta yoğurdu, unu ve yumurta sarısını çırpın Kesilmesini önlemek için bir – iki yemek kaşığı, aşurelik buğdayın kaynayan suyundan çırptığınız karışıma ekleyip bir iki karıştırın Sonra tencereye boşaltın Tuzunu ekleyip, servis tabağına servis edin Bir kapta tereyağını yakmadan kızdırın İçine nane ve pul biberi de ilave edip, bir iki sefer karıştırın Servis ettiğiniz çorbaya sos olarak dökün Çorbanız bekler ve bu yüzden katılaşırsa, sıcak olmayan su ilavesiyle tekrar ısıtıp, yiyebilirsiniz
Afiyet olsun