Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

GENEL SAĞLIKLI BESLENME ÖNERİLERİ

GENEL SAĞLIKLI BESLENME ÖNERİLERİ
0
89

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68


Diyetinizin yeterli ve dengeli olabilmesi için yiyeceklerinizi belirli
miktarlarda ve öğünlerde her zaman aynı saatte yemeye çalışınız. Öğün atlamayınız.
Sabah uyandığınızda kahvaltıdan önce 1 su bardağı su içerek güne başlamaya çalışınız.
Uyandıktan 1 saat içinde kahvaltı yapmaya özen gösteriniz.
Haftada en az 1-2 kez balık (ızgara, buğulama) tercih ediniz.
Yemeklerinizi haşlama, ızgara veya fırında pişmiş tercih ediniz.
Kabuklu yenilebilen meyveleri soymadan yiyiniz.
Yemeklerde sirke, baharat, sarımsak gibi tat vericiler kullanabilirsiniz.
Haftada birkaç gün posa açısından zengin olan kurubaklagilleri tercih ediniz.
Günde en az 8-10 su bardağı su içiniz.
Et, yumurta ve kurubaklagil yemekleri ile birlikte yeşil salata, söğüş, sebze veya meyve tüketiniz.
Yemeklerle birlikte çay-kahve içmeyiniz. Yemeklerden 45 dakika sonra içebilirsiniz.
Bitkisel çaylar tercih ediniz.
Yemeğinizi yavaş yavaş yemeye özen gösteriniz.
Aşırı tuzlu ve aşırı şekerli besinlerden uzak durunuz.
Aşırı yağlı yada kızartılmış besinleri tüketmeyiniz.
Konserve gıdalar ve işlem görmüş salam, sosis ve sucuk gibi gıdaları ve sakatatları tüketmeyiniz.
Direk odun ya da kömür ateşinde pişirilen ve tütsülenmiş gıdaları tüketmeyiniz.
Hazır meyve suları, hazır çorbalar ve kolalı içecekleri tüketmeyiniz.
Haftada 3-5 kez en az 30-45 dakika yürüyüş yapmaya çalışınız.
Fiziksel aktivite, kalp damar hastalığı ve inme riskini azaltır. Kas ve kemiklerin kuvveti, eklemlerin
esnekliği, koordinasyon, denge ve hareket çevikliği için önemlidir.
Düzenli uyku uyumaya özen göstermelisiniz.


 

Similar threads

Sağlıklı beslenme önerileri Yemek yemeye yönelik öneriler Çeşitli besinler tüketiniz Öğün atlamayınız Özellikle kahvaltı yapmadan güne başlamayınız. Her gün 3 ana, 2- 3 ara öğün tüketmeye özen gösteriniz. Sofrada kullandığınız yemek tabaklarınızın boyutunu küçültünüz. Ayaküstü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
246
Safra kesesi, karaciğerin hemen altında bulunan küçük, kese benzeri bir organdır. Karaciğer tarafından üretilen yeşil-kahverengi bir sıvı olan safrayı (ödü) muhafaza eder. Safra, yağları ve diğer maddeleri sindirmeye yardım eder. Safrada, safra tuzu, kolesterol ve bilirubin pigmentleri gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Oruç, aslında vücudumuz için çok etkili bir detoks şeklidir. Ramazan Ayı’nda iftar ve sahur öğünleri doğru bir şekilde yapıldığı zaman toksinlerden arınmış, daha sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olabiliriz. Oruç, böylesine güzel ve sağlığa faydalı etkileriyle birlikte uzunca bir açlık ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
1.İftara su, hurma, ılık çorba, cacık gibi hafif yemeklerle başlayın. Hemen ana yemeğe geçmeyin, 20-30 dakika bekleyin. 2.İftardan 2-2,5 saat sonra 1 ara öğün yapın. Bu ara öğünde meyve, yoğurt, ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişleri tercih edebilirsiniz. 3.Ramazan ayında aşırı şerbetli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
 Turşu, soğan, sarımsak, limon tuzu, zeytin, sirke, acılı ve bol salçalı besinlerden kaçınınız.  Çok ekşi olmadığı sürece tüm peynir çeşitlerini yiyebilirsiniz. Çok tuzlu peynirlerden uzak durunuz.  Çay, kahve, soda, kola ve alkollü içecekleri toplamda günde 3-4 fincandan fazla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
858,465Konular
981,137Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt