Diyetinizin yeterli ve dengeli olabilmesi için yiyeceklerinizi belirli
miktarlarda ve öğünlerde her zaman aynı saatte yemeye çalışınız. Öğün atlamayınız.
Sabah uyandığınızda kahvaltıdan önce 1 su bardağı su içerek güne başlamaya çalışınız.
Uyandıktan 1 saat içinde kahvaltı yapmaya özen gösteriniz.
Haftada en az 1-2 kez balık (ızgara, buğulama) tercih ediniz.
Yemeklerinizi haşlama, ızgara veya fırında pişmiş tercih ediniz.
Kabuklu yenilebilen meyveleri soymadan yiyiniz.
Yemeklerde sirke, baharat, sarımsak gibi tat vericiler kullanabilirsiniz.
Haftada birkaç gün posa açısından zengin olan kurubaklagilleri tercih ediniz.
Günde en az 8-10 su bardağı su içiniz.
Et, yumurta ve kurubaklagil yemekleri ile birlikte yeşil salata, söğüş, sebze veya meyve tüketiniz.
Yemeklerle birlikte çay-kahve içmeyiniz. Yemeklerden 45 dakika sonra içebilirsiniz.
Bitkisel çaylar tercih ediniz.
Yemeğinizi yavaş yavaş yemeye özen gösteriniz.
Aşırı tuzlu ve aşırı şekerli besinlerden uzak durunuz.
Aşırı yağlı yada kızartılmış besinleri tüketmeyiniz.
Konserve gıdalar ve işlem görmüş salam, sosis ve sucuk gibi gıdaları ve sakatatları tüketmeyiniz.
Direk odun ya da kömür ateşinde pişirilen ve tütsülenmiş gıdaları tüketmeyiniz.
Hazır meyve suları, hazır çorbalar ve kolalı içecekleri tüketmeyiniz.
Haftada 3-5 kez en az 30-45 dakika yürüyüş yapmaya çalışınız.
Fiziksel aktivite, kalp damar hastalığı ve inme riskini azaltır. Kas ve kemiklerin kuvveti, eklemlerin
esnekliği, koordinasyon, denge ve hareket çevikliği için önemlidir.
Düzenli uyku uyumaya özen göstermelisiniz.