iltasyazilim
FD Üye
Geniş Aile Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2,5 kg bütün yarma
*5 litre ılık su
*1 su bardağı süt
*Yarım kg kuru kayısı
*1 kg kuru incir
*1 paket kuş üzümü
*Yarım kg kuru üzüm
*1 portakalın rendelenmiş kabuğu
*1 kg şeker
*2 rulo tarçın
*1 avuç kavrulmuş susam
*1 kg nohut
*1 kg kuru fasulye
*Yarım kg iğde
*Yarım kg hurma
*Yarım kg kavrulmuş fındık
*1 yemek kaşığı gül reçeli
*1 paket kavrulmuş çam fıstığı
*Yarım kg kuru dut
*Yarım çay kaşığı tuz
*3 adet karanfil
Üzeri için:
*Nar
*Ceviz
Geniş Aile Aşure Tarifi Yapılışı ( Bizim aşure sülale boyu 2030 kişilik olduğu için malzemesi bol oldu ama siz dilediğiniz şeyleri koyabilir veya çıkarabilirsiniz )
Bir gün önceden yarmayı, nohut ve fasulyeyi suda bekletiyoruz Tüm kuru meyveleri orta boyda kesiyoruz Tenceremize önce yarmayiı ekleyip iyice pişiriyoruz Bir yandan da nohut ve fasulyeyi düdüklüde pişirip hazır ediyoruz Nohut ve fasulyeyi yarmaya ekleyip karıştırıyoruz Meyveleri ayrı ayrı bir tencerede kaynamaya başlayınca 5 dk kadar kaynatınız Büyük tencereye yarmayı alıp kaynatıyoruz ve nohut, fasulye, rulo tarçın, karanfil, portakal kabuğu ve 3 litre suyunu koyup 1 saat kadar pişiriyoruz Meyvelerini ( en son incir olmak üzere ) koyup yarım saat daha kaynatıp şekerini ve kıvamına göre yine su ekliyoruz Şekerle beraber yarım saat daha kaynatıp altını kapatıyoruz Ilık olduktan sonra üzerine ceviz ve nar ekleyip servis yapıyoruz Afiyet olsun
*2,5 kg bütün yarma
*5 litre ılık su
*1 su bardağı süt
*Yarım kg kuru kayısı
*1 kg kuru incir
*1 paket kuş üzümü
*Yarım kg kuru üzüm
*1 portakalın rendelenmiş kabuğu
*1 kg şeker
*2 rulo tarçın
*1 avuç kavrulmuş susam
*1 kg nohut
*1 kg kuru fasulye
*Yarım kg iğde
*Yarım kg hurma
*Yarım kg kavrulmuş fındık
*1 yemek kaşığı gül reçeli
*1 paket kavrulmuş çam fıstığı
*Yarım kg kuru dut
*Yarım çay kaşığı tuz
*3 adet karanfil
Üzeri için:
*Nar
*Ceviz
Geniş Aile Aşure Tarifi Yapılışı ( Bizim aşure sülale boyu 2030 kişilik olduğu için malzemesi bol oldu ama siz dilediğiniz şeyleri koyabilir veya çıkarabilirsiniz )
Bir gün önceden yarmayı, nohut ve fasulyeyi suda bekletiyoruz Tüm kuru meyveleri orta boyda kesiyoruz Tenceremize önce yarmayiı ekleyip iyice pişiriyoruz Bir yandan da nohut ve fasulyeyi düdüklüde pişirip hazır ediyoruz Nohut ve fasulyeyi yarmaya ekleyip karıştırıyoruz Meyveleri ayrı ayrı bir tencerede kaynamaya başlayınca 5 dk kadar kaynatınız Büyük tencereye yarmayı alıp kaynatıyoruz ve nohut, fasulye, rulo tarçın, karanfil, portakal kabuğu ve 3 litre suyunu koyup 1 saat kadar pişiriyoruz Meyvelerini ( en son incir olmak üzere ) koyup yarım saat daha kaynatıp şekerini ve kıvamına göre yine su ekliyoruz Şekerle beraber yarım saat daha kaynatıp altını kapatıyoruz Ilık olduktan sonra üzerine ceviz ve nar ekleyip servis yapıyoruz Afiyet olsun