Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gercek anlasilinca..

Gercek anlasilinca..
0
25

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Gercek anlasilinca Reel anlaşılınca Zülkarneyn Aleyhisselam ordusuyla gece yolda bu vesileyle ordusuna: Ayağınıza takılan şeyleri toplayın, diye emir verir Ordu bu emri duyunca; içlerinden bir grup: Fazla yürüdük, fazla yorgunuz Gece vakti bir de ayağımızı takılan şeyleri toplayarak gereksizce siklet mı yapacağız Hiçbir şey toplamayalım, diyerek hiçbir şey toplamıyorlar İkinci grup ise; Madem Komutanımız emretti, azıcık toplayalım, emre muhalefet etmeyelim Zira ordun komutanına boyun eğmek gerekir, diyerek eksik bir şey topluyorlar Üçüncü grup ise; Komutanımız bir şeyi gereksizce emretmez Muhakkak bildiği bir şey vardır Bir hikmete vardır, diyerek tüm abalarını ağzına kadar doldururlar Sabahleyin olduğunda bundan başka bakıyorlar oysa, meğer bir altın madeninden geçmişler de, ayaklarına değen şeylerin altın olduğunun farkına varamamışlar Bunu anlayınca: Hiç almayan birinci grup; Ah niçin almadık! Nasıl dinlemedik komutanımızın sözünü Keşke alsaydık! Bir tane bari alsaydık diyerek pişman oluyorlar Eksik alan ikinci grup ise; Ah ne olaydı da biraz daha fazla alsaydık Ceplerimizi, abalarımızı hınca hınç doldursaydık diye sitem ediyorlar kendilerine Çok alan üçüncü grup ise: Keşke boşboğaz, lüzumu olmayan eşyalarımı atsaydım, daha çok toplasaydım Her şeyimizi doldursaydık, daha fazla alsaydık diyerek, fazla almalarına rağmen üzülüyorlar İşte bu misalde olduğu gibi, Ahirette bütün insanlarda bunun gibi ağıtlarda bulunacak Kafir olan; Keşke iman etseydik, keşke inansaydık da hiç olmasa Cehenneme girdikten daha sonra iman etmemiz sonucunda Cennete girseydik,baki cehennemden kurtulsaydık, Mümin, fakat eksik sevabı olan; Keşke azıcık daha sevap işleseydim de, birazcık daha ikrama mazhar olsaydım Mümin,çok sevabı olan ise; Ah ne olaydı da Makamımı azıcık daha yükseltecek bir vakit daha namaz kılsaydım, azıcık daha fazla sadaka verseydim,oruç tutsaydım, birazcık daha sevap işleyecek ameller yapsaydım diyeceklerdir Rabbim bu misallerden ders olmak nasip etsin  

858,497Konular
982,561Mesajlar
30,302Kullanıcılar
KralimvallaSon üye
Üst Alt