Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gerçek Arnavut Böreği (Çıtır Çıtır)

Gerçek Arnavut Böreği (Çıtır Çıtır)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Gerçek Arnavut Böreği (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler

*4 su bardağı ılık su
*4 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

İç malzemesi:


*Patates, soğan, kıyma, lahana, pırasa, ıspanak, kabak, patlıcan, ekşimik, siz bunlardan hangisi ile yapmak isterseniz

Arasına ve üstüne:


*Sıvı yağ

Gerçek Arnavut Böreği (Çıtır Çıtır) Tarifi Yapılışı Hamuru ılık su ile tutun ve dinlenmeye bırakın
Hamur dinlenirken iç harcı yapın ve soğumaya bırakın
Hamuru 2 eşit parçaya bölün Bu 2 büyük hamur bezelerinin biri alt kata, diğeri üst kata olacak
Birinci bezeyi (alt kat için) 8’e bölün yani 8 küçük beze olacak
2 bezeyi de (üst kat için) 7’ye bölün 7 küçük beze de üst kata olacak
Alt katını açmaya başlayın Her bir hamuru un ile tatlı tabağı kadar açıp üst üste yağlayarak koyun ve 8 kat pasta gibi olan hamuru elinizle tepsi büyüklüğünde çekip yağlanmış tepsiye koyun
Üzerine malzemesini koyun ve böreğin üst katı için ayırdığımız 7 bezeye de aynı işlemi uygulayın
Yani tek tek tatlı tabağı kadar açıp üst üste yağlayarak koyun ve en son tekrar elinizle çekip tepsi kadar büyütün ve malzemenin üzerine koyun
Kenarlarını ister kıvırın, ister bastırarak kapatın Üzerine de sıvı yağ gezdirip önceden ısınmış 180 200 arası fırında pişirin Afiyet olsun
 
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt