Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gerçek bal nasıl anlaşılır? Bal seçimi nasıl yapılır? Sahte balı anlamanın püf noktaları

Gerçek bal nasıl anlaşılır? Bal seçimi nasıl yapılır? Sahte balı anlamanın püf noktaları
0
64

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
bal_secimi_nasil_yapilir_gercek_bal_nasil_anlasilir_1599997699_7085.jpg

Sıhhate yararları saymakla bitmeyen ve kahvaltıların vazgeçilmezi olan bal, mucizevi özellikleri sayesinde şifa kaynağı olan mucizevi besinler ortasında yer alıyor. Son periyotlarda piyasada üretimi artan düzmece balların içine glikoz şurubu ekleniyor ve bu da sıhhatimiz için birçok tehlikeye sebep oluyor. Pekala Gerçek bal nasıl anlaşılır? Bal seçimi nasıl yapılır? Geçersiz balı anlamanın püf noktaları

Yüzyıllardır doğal bir ilaç olarak kullanılan bal, sofraların vazgeçilmez şifa kaynağı besinler ortasında birinci sırada yer alıyor. Vitaminler, enzimler, mineraller, aminoasitler ve beden için gerekli, bütün yaşamsal bedelli elementleri içeren bal, hiçbir ziyanlı hiçbir içermemektedir. Sıhhate yararları saymakla bitmeyen bal ülkemizin birçok yerinde üretimi yapılmaktadır. Bilhassa Karadeniz bölgesinde üretilen balın en kıymetli özelliklerinden biri yüzyıllar boyunca bozulmadan saklanabilmesidir. Bal üretmek için arılar bir gram için yaklaşık dört binden fazla çiçeğinin nektarın toplamaktadır.
  • Bu kadar zorluklarla üretilen balı, üreticiler içine glukoz şurubu koyarak geçersiz bal olarak piyasaya sürüyorlar.
     
  • Beşerler son periyotta çok fazla uydurma bal satışı arttığı için gerçek balı bulmakta zahmet çekiyor.
     
  • Uzmanlar, gerçek ham balın şekerlenmesi doğal bir olaydır ve balın kendisini koruyabilmek için en geç bir sene içinde kristalize olduğunu söz etmektedir. Gerçek bal nasıl anlaşılır, İşte ayrıntılar:


⇒ BAL SEÇİMİ NASIL YAPILIR, GERÇEK BAL NASIL ANLAŞILIR?

Tabiatın bize sunduğu en mucizevi besinlerinden biri olan bala katılan glukoz şurubu ve gibisi unsurlar balın bizim için yararlı olmasını engelleyerek, tersine bedenimize yabancı hususların depolanmasına yol açıyor. Bu yüzde bal alırken dikkat etmeniz gereken birkaç ayrıntı bulunuyor. 

⇒ Gerçek balı kaşık ile aldığınız vakit direk akışkan bir halde akar.



⇒ Balın gerçek olduğunu anlamanızın yollarından biri balı alır almaz buzdolabında yaklaşık bir ay bekletin. Şayet bal krem ya da tereyağı kıvamına gelirse balın gerçek olduğunu gösterir.

⇒ Gerçek hakiki doğal ham çiçek balı donar şekerlenir ve kristalize olur. Gerçek çiçek balı çok çabuk donar lakin glikoz şurubu ve esans eklenerek bal ismi altında satılan uydurma ballar kristalize olmaz. 



⇒ Tüketiciler tarafından en çok tercih edilen ballar beyaz ve sarı renkte olanlardır. Ayrıyeten gerçek balın kokusu olmaz.

⇒ Gerçek balın kıvamı biraz ağır ve katıdır. Bunu dikkate alarak bal satın alabilirsiniz.

⇒ Bal, olağan şekerle yapılan başka şerbetlere nazaran çok daha fazla keskin bir tadı vardır. 

⇒ Gerçek balı çok fazla yerseniz genizde hafif yanma yapar. Bu da gerçek bal olduğunu gösterir.



⇒ Gerçek olan balın son kullanma tarihi olmaz, Güzelce koruma ettiğiniz ve nemden uzak tuttuğunuz takdirde balın ömrü yaklaşık 5 bin yıldan daha çoktur.

⇒ Gerçek baldan bir bardağın içerisine 1 tatlı kaşığı konulduğu zaman suyla çabucak etkileşime geçip çabucak suda dağılmaz. Lakin uydurma bal çabucak etkileşime geçip dağılır.

⇒ Gerçek bal, kristalize olur ve donar.

⇒ Ayrıyeten gerçek, katkısız, saf olan bal ateşe sağlam olur yani kolay kolay yanmaz.



⇒ Son olarak balı test etmek için ağzınıza bir tatlı kaşığı bal atın. Şayet balın tadı 15-20 saniye daha damağınızda kalıyorsa, o bal gerçek baldır.
 

Similar threads

Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen ve kahvaltıların vazgeçilmezi olan bal, mucizevi özellikleri sayesinde şifa kaynağı olan mucizevi besinler arasında yer alıyor. Son dönemlerde piyasada üretimi artan sahte balların içine glikoz şurubu ekleniyor ve bu da sağlığımız için birçok tehlikeye sebep...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen ve kahvaltıların vazgeçilmezi olan bal, mucizevi özellikleri sayesinde şifa kaynağı olarak mucizevi besinler arasında yer alıyor. Son dönemlerde piyasada üretimi artan sahte balların içine glikoz şurubu ekleniyor ve bu da sağlığımız için birçok tehlikeye sebep...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Bal Donuyorsa ne yapmalı? Donan balın ısıtılırken mineral ve vitaminlerini kaybettiği de müşteriye bildirilmelidir. Isıtma yapılırken 40-45 derece dolaylarında ısıtılan bal su dolu bir kapta ısıtılmalı ve direkt ısı ile irtibata sokulmamalıdır. Gerçek bal donar mı? Uzun yıllar hakiki balın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
184
Sahte Bal Nasıl Anlaşılması Mümkün Balın Sahte Olduğu Nasıl Anlaşılması Mümkün Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir Balın kesafeti yoğunluğu çok, akışkanlığı kesintisiz olmalıdır, kesik kesik akıcı bal sahtedir Çiçek balı çabuk, çam balı ise daha yavaş akar Gerçek bal kaşıkla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Sahte Bal Nasıl Anlaşılır Balın Sahte Olduğu Nasıl Anlaşılır Bal buzdolabında şekerleniyorsa gercektir Balın kesafeti yoğunluğu cok, akışkanlığı surekli olmalıdır, kesik kesik akan bal sahtedir Cicek balı hızlı, cam balı ise daha yavaş akar Gercek bal kaşıkla alındığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
858,467Konular
981,167Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt