teknolojiuzmani
FD Üye
LEGO Group ve Lamborghini iş birliğiyle ortaya çıkan gerçek boyutlu bu model araç, LEGO Technic ile hayal edebileceğiniz her şeyin aslına uygun olarak inşa edilebileceğini bir defa daha gösteriyor. Eşsiz bir dizayna sahip Lamborghini Sián FKP 37 modelini yakından görmek için 12 Haziran’a kadar Akasya taban katta yer alan stant alanını ziyaret edebilirsiniz.
Yalnızca hudutlu bir müddet için İstanbul’da bulunacak olan bu tasarım mükemmeli aracın 1:8 ölçekli LEGO Technic modeli LEGO severlerin meskeninde çoktan yerini aldı bile. Gerçek boyutlu model ise sonlu sayıda üretilen bu İtalyan spor arabasının eşsiz dizaynını birebir yansıtıyor. Modelin, Lamborghini Sián’ın fütüristik zarafetini ve kusursuz siluetini en küçük detayına yansıtmasını sağlamak için birbirinden farklı 154’ün üzerinde toplamda 400.000’den fazla LEGO Technic™ üretim kesimi kullanıldı.
LEGO Türkiye, Yunanistan ve İsrail Pazarlama Yöneticisi Tuna Canatar: “LEGO Lamborghini Sián FKP 37’yi İstanbul’da ağırlamak bizim için çok değerli. 2 tonu geçen yüke sahip bu gerçek boyutlu model için Çek Cumhuriyeti, Kladno’da dizayncı, mühendis ve üretim uzmanından oluşan 15 kişilik özel bir takım 8660 saat çalıştı. Bu, devasa bir yaratıcılık gerektiren önemli bir takım çalışması. Hem LEGO® severler hem de spor otomobil tutkunları için şahane bir fırsat sunduğumuza inanıyorum” dedi.
Bu harika gerçekçi modelin dış görünümü, Lamborghini’nin tasarım lisanında değerli bir rol oynayan altı kenarlı biçime dayanırken; İtalyan spor arabasındaki ikonik altıgen art lambaları ve egzoz dizaynını birebir yansıtıyor.
Ayrıntılarla bezeli bu model, Lamborghini Sián’ın şık dizaynını en ince ayrıntısına kadar yansıtıyor. Sían sözü Bolognese lehçesinde “flaş” yahut “şimşek” manasına geliyor, bu nedenle, LEGO Group uzmanları, gerçek boyutlu modelin, aracın epsilon farları ve altıgen art lambalarını birebir olarak yansıtması için özel olarak çalıştı. LEGO Lamborghini Sián FKP 37’nin, ünlü Lamborghini amblemi ve İtalyan bayrağı ile süslenmiş direksiyon simidi ile LEGO imal kesimlerinden oluşan gösterge paneli de görülmeye bedel.
1 - 2
Gerçek boyutlu LEGO® Technic™ Lamborghini modelinin, 1:8 ölçekli LEGO® Technic™ modeline harika ahenk sağlayan rengi, Lamborghini’nin resmi boyahanesi tarafından üretim kesimleri üzerine itinayla uygulandı. Modelin göz alıcı renklerinin ömür uzunluğu kalıcı olmasını sağlamak için boya fırçası efektli UV renk kaplaması kullanıldı.
- Toplamda 400.000’den fazla LEGO® Technic™ üretim kesimi kullanıldı.
- Model 154 farklı LEGO® Technic™ imal modülünü içeriyor.
- Toplam tartı: 2.200kg
- Tasarım geliştirme ve modelin inşası için harcanan toplam mühlet 8660 saat:
- 5.370 saat geliştirme süresi
- 3.290 saat uygulama süreli
- Çek Cumhuriyeti, Kladno’da dizayncı, mühendis ve LEGO® üretim uzmanlarından oluşan 15 kişilik bir grup tarafından geliştirilerek bir ortaya getirildi.
- LEGO® Technic™ modeli aracın orjinal boyutları ile birebir olacak formda; 4.980 mm uzunluk, 2.101 mm genişlik ve 1.133 mm yüksekliğe sahip.
- Tamamen LEGO® Technic™ öğelerinden yapılmış, faal ön ve art aydınlatmalar
- Lamborghini’nin resmi boyahanesi tarafından uygulanan, cinsinin birinci örneği fırça efektli kaplama
- Lamborghini Sián FKP 37’nin 1:8 ölçekli LEGO® Technic™ modelini (42115) satın alarak bu eşsiz tecrübesi konutunuzda de yaşayabilirsiniz. 1:8 ölçekli LEGO® Technic™ 3696 kesimden oluşuyor. Üstün ayrıntılarıyla bilhassa harika spor otomobil hayranları için tasarlanan bu gelişmiş LEGO® Technic imal seti, dekoratif bir stant levhası ve özel çevrimiçi içeriğe erişmek için bir seri numarası içeriyor.