Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gerçek Burger

Gerçek Burger

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Gerçek Burger Tarifi İçin Malzemeler Burger Köftesi İçin;

*500 gr orta yağlı dana kıyma
*1 çay bardağı galeta unu
*1 küçük soğan
*2 diş sarımsak
*1 adet kapya biber
*1 adet yumurta
*1 çorba kaşığı hardal
*1 çay kaşığı barbekü sos
*Tuz, karabiber, pul biber

Sosu İçin;

*3 çorba kaşığı yoğurt
*1 çorba kaşığı hardal
*1 tatlı kaşığı nane

İçi İçin;

*Salam
*Kaşar peyniri
*1 adet küçük soğan
*1 adet kapya biber
*1 çorba kaşığı toz şeker
*Hazır burger ekmekleri( Dilerseniz evde kendiniz de yapabilirsiniz)

Gerçek Burger Tarifi Yapılışı Çok beğenilen, tadı damakta kalan, eşim tarafından iki adet tüketilebilen burger tarifimi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum
Öncelikle kıymanın içerisine soğanı ve sarımsakları rendeliyoruz İnce kıydığımız kapya biberleri de bu harcın içerisine ekleyip galeta ununu, yumurtayı, tuzu, karabiberi, pul biberi, haldalı ve barbekü sosunu da ekleyerek macun kıvamına gelene dek yoğuruyoruz
Harcımızı buzdolabında dinlenmeye bıraktıktan sonra burger tabanlarına süreceğimiz sosumuzu hazırlamaya geçebiliriz bir kase içerisine yoğurt hardal ve naneyi koyup karıştırmamız yeterli
Daha sonra yağlı tavada soğanı ve kapya biberi üzerine şekeri dökerek karamelize olması için pişmeye bırakıyoruz
Artık sıra burger harcımızı pişirmeye geldi elimizle portakal büyüklüğünde parçalar koparıp bir parmak kalınlığında yuvarlak burgerler elde ediyoruz az yağlı önceden ısıtılmış teflon tavada pişiriyoruz
Ben ekmeklerin kapak kısımlarını tavada pişirdiğim burgerlerin üzerine koyup ısıtıyorum en son kaşarı üzerlerine koyup erimesini sağlıyorum
Şimdi en güzel kısmına geldik Ekmeklerin tabanlarına hazırladığımız sosu sürüyoruz üzerine 1 dilim salam, hazırladığımız karamelize harç, erimiş kaşarlı burger ve en üste 1 dilim daha salam ekleyerek kapak kısımlarını kapatıp sıcak servis ediyoruz Afiyet olsun!

858,505Konular
982,789Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt