reel dostluk gerçek dost sözleri gerçek dostluk sözleri bozulan arkadaşlık para ve Fazla cana yakın iki dost ve arkadaşlardı Lakin bir adam başına çok uyanık atılgan ve hareketli, diğeri ise çok saf, doğru ve sessizdi Bir gün kurnaz olan arkadaş , diğer arkadaşın yanında gitgide artarak işlerinin bozulduğunu söyler ve kendisinden para ister Arkadaşça dostu onu hiç kırmaz ve elindeki bütün parayı arkadaşına verir Arkadaşı bu parayla işlerini düzeltir Bir vakit daha sonra açıkgöz olan yeniden arkadaşının yanında gider ve arkadaşının evlenmek üzere olduğu nişanlısını çok beğendiğini ve kendisine vermesini ister Arkadaşı fazla şaşırır, ne diyeceğini bilemezAma arasında böylece kuvvetli bir sevgi vardır ama arkadaşına hayır diyemez, nişanlısını arkadaşına verir Süre içinde Saf olanın işleri bozulur ve ansızın arkadaşı aklına gelir ben ona sıkıştığında iyilik yapmıştım diyerek arkadaşının meslek yerine gider ve kendisine çalışması için iş vermesini ister Arkadaşı ona meslek vermez Bizimki pişmanlık ve endişe içinde geri döner ama yinede arkadaşına kızamaz Bir gün sokakta dolaşırken yanına hasta ve ihtiyar bir adam yaklaşır Yoksul olduğu için hap alamadığını söyler Bizimki yaşlı adamcağıza acır, istediği ilaçları alır ve adamcağıza verir Kısa bir süre daha sonra ihtiyar adamın öldüğünü duyar Yaşlı adam çok zengindir ve tüm mirasını kendisine bırakmıştır Saf adam artık zengindir Azıcık da sevdiği dostuna olan kırgınlığıyla dostunun meslek yerinin karşısında bir konut alır ve oraya yerleşir Bir gün evinin kapısını dilenci bir bayan çalar Yaşlı kadın fazla aç olduğunu, kendisine yemek vermesini ister Bizim saf hiç acele ile kadını içeri alır karnını doyurur, Kimsesi olmadığını öğrendiği kadına; Kendisinin de yanlız olduğunu söyler ve bu evde birlikte yaşıyalım sen evin işlerini ve yemekleri yaparsın der, ihtiyar bayan hiç hesapsızca kabul eder Bir zaman sonra ihtiyar bayan bizimkine, kendine uygun bir kız bulup evlenmesini söyler Bizimki böyle bir kızı nasıl bulacağını, kendisinin tanıdığı olmadığını söylerIhtiyar bayan ona uygun bir kız tanıdığını ve kendisiyle görüştürebileceğini söyler Görüşmeler sonucunda evlenmeye karar verilir ve nikah davetiyeleri basılır Bizimkisi kırgın olduğu halde fazla cana yakın dostunu yinede unutamamıştır Biraz da geldiği konumu görmesi açısından arkadaşça arkadaşına da davetiye gönderir Düğün günü kazanç çatar Saf adam düğün salonunda bir şeyler anlatmak isteğiyle mikrafonu alır ve başlar yaşadıklarını anlatmaya; Önceden fazla sevdiğim bir dostum vardı Bir gün işleri bozulunca benden borç para istedi elimdeki tüm parayı verdim Evlenmek üzere olduğum nişanlımı çok beğendiğini söyleyerek benden istedi Çok üzülerek onu da kendisine verdim Çünkü biz gerçek dosttuk onun üzülmesini istemedim işlerim bozulduğunda onun fabrikasına gittim ve niyetlenmek için kendisinden iş istedim Bana meslek vermedi çok üzüldüm, ama yinede arkadaşıma kızmıyorum çünkü biz gerçek dosttuk Bu tavır üzerine uyanık olan arkadaşı daha pozitif dayanamaz mikrofonu eline alır ve başlar konuşmaya; Benim de çok eskiden fazla sevdiğim bir dostum vardı İşlerim bozulduğunda kendisinden para istedim, tüm parasını bana verdi Sonradan ondan nişanlısını istedim, üzülerek nişanlısını da verdi Nişanlısını istememin nedeni o kadının arkadaşıma değer olmamasıydı (Yaşam kadınıydı) Kendisi fazla saf olduğu için arkadaşımı o kadından bu şekilde kurtardımİşleri bozulduğunda gelip benden meslek istedi, Arkadaşımı kendi emrimde çalıştıramazdım, o yüzden meslek vermedim Günün birinde karşılaştığı yaşlı adam benim babamdı Babam vefat etmek üzereydi, onu arkadaşımın yanında ben gönderdim ve mirasını ona ben bıraktırdım Evine gelen dilenci kadın benim annemdiOna bakıp iyi yaşamasını sağlamak için gönderdim şu anda evlenmekte olduğu kız de benim kız kardeşim Onu arkadaşımla evlenmesine ben ikna ettim Değerli misafirler, işte biz böyle dostuz