iltasyazilim
FD Üye
Gerçek Sokak Simidi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 kilo un
*1 silme yemek kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*500 ml su
Dışı için;
*Yarım su bardağı üzüm pekmezi
*1 su bardağı su
*500 gram kavrulmuş susam (çiğ Susam kızarmıyor)
Gerçek Sokak Simidi Tarifi Yapılışı
1
*Ilık su ve mayayı derin bir kapta aktifleştirin Üzerine tuzu, daha sonra yavaş yavaş unu ilave edin
*30 dakika sıcak ortamda mayalanmaya bırakın
*Daha sonra mayalanmış hamuru 16 eşit parçaya bölün, böldüğünüz eşit parçalardan 16 uzun şerit oluşturun
* İkişer ikişer şeritleri birbirine paralel olarak yerleştirip, uçlarından ters yöne doğru yuvarlayın
*Bu şekilde simitlerin formu oluşmuş olacaktır
*Şimdi yarım su bardağı pekmez ve 1 su bardağı suyu karıştırın
*Yaptığınız simitleri önce pekmeze batırıp, sonra susama bulayın
*Daha sonra yarım saat daha mayalandırın
*250 derece altlı üstlü önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirin Afiyet Olsun ??
Not ; 1 kilo undan 8 adet simit çıkıyor
*1 kilo un
*1 silme yemek kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*500 ml su
Dışı için;
*Yarım su bardağı üzüm pekmezi
*1 su bardağı su
*500 gram kavrulmuş susam (çiğ Susam kızarmıyor)
Gerçek Sokak Simidi Tarifi Yapılışı
1
*Ilık su ve mayayı derin bir kapta aktifleştirin Üzerine tuzu, daha sonra yavaş yavaş unu ilave edin
*30 dakika sıcak ortamda mayalanmaya bırakın
*Daha sonra mayalanmış hamuru 16 eşit parçaya bölün, böldüğünüz eşit parçalardan 16 uzun şerit oluşturun
* İkişer ikişer şeritleri birbirine paralel olarak yerleştirip, uçlarından ters yöne doğru yuvarlayın
*Bu şekilde simitlerin formu oluşmuş olacaktır
*Şimdi yarım su bardağı pekmez ve 1 su bardağı suyu karıştırın
*Yaptığınız simitleri önce pekmeze batırıp, sonra susama bulayın
*Daha sonra yarım saat daha mayalandırın
*250 derece altlı üstlü önceden ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirin Afiyet Olsun ??
Not ; 1 kilo undan 8 adet simit çıkıyor