iltasyazilim
FD Üye
Gerçek Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler 1 tepsi için;
*5 adet yumurta
*Aldığı kadar un
*Tuz
*1 kase Sıvı yağ
İç harcı için;
*Tam yağlı beyaz peynir
*250 gr kaşar peyniri
*45 adet maydanoz
Gerçek Su Böreği Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar sizlere gerçek su böreği tarifim var sizlerde denersiniz Hamuru yoğurmayla başlayalım dinlensin Yumurtaları kıralım, tuzunu atalım aldığı kadar un ekleyelim hamurumuz çok yumuşak olmayacak hamurumuz olunca dinlenmesi için bekleyelim İç harcımızı yapalım, peyniri ezelim, maydanozu doğrayalım, kaşar peyniri rendeyelim Hamurumuzu küçük mandalina büyüklüğünde bezeyelim Yapacağımız tepsiye göre açalım, hamurlar bitene kadar açalım hamurları daha sonra haşlamak için büyük tencereye kaynakmış su koyalım Bir kaç damla limon sıkalım, suyumuza tuz atalım, biraz tuzlu olması gerekiyor 1 adet hamuru alıp yavaş yavaş kaynamış suya koyalım arkalı önlü suda çevirip 12 dakika tutup alalım süzgeç yardımıyla büyük bir kabın içinde soğuk su hazırladığımız kaba haşladığımız hamuru oradan alıp suya koyalım açalım hamuru Soğutalım, yağladığımız tepsiye ilk önce çiğ hamur koyalım Daha sonra haşladığımız hamuru koyalım, elimizle hafif dalgalı gibi yapalım, yırtılan hamurlar olabilir, sorun değil yama yapalım Hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi yapalım, dikkat etmemiz konu haşladıktan sonra soğuk su biraz ılıyor bir kaç kez suyu döküp tekrar su koyalım Her katı 23 yemek kaşığı ile yağlıyoruz 6 Kata gelince iç harcı koyalım Tekrar kalan hamurları 6 katı haşlayalım, soğuk suya koyup dizelim Katı yağlayalım, hamurlar bitince de böreğimizi keselim Üzerine tekrar sıvı yağ kullanalım 200 derecede alt üst pişirme kısmında güzelce altı üstü kızarana kadar fırında tutalım, fırından çıktıktan sonra hafif bir nemli bez örtelim, böreğimiz kuru olmasın Deneyeceklere afiyet olsun
*5 adet yumurta
*Aldığı kadar un
*Tuz
*1 kase Sıvı yağ
İç harcı için;
*Tam yağlı beyaz peynir
*250 gr kaşar peyniri
*45 adet maydanoz
Gerçek Su Böreği Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar sizlere gerçek su böreği tarifim var sizlerde denersiniz Hamuru yoğurmayla başlayalım dinlensin Yumurtaları kıralım, tuzunu atalım aldığı kadar un ekleyelim hamurumuz çok yumuşak olmayacak hamurumuz olunca dinlenmesi için bekleyelim İç harcımızı yapalım, peyniri ezelim, maydanozu doğrayalım, kaşar peyniri rendeyelim Hamurumuzu küçük mandalina büyüklüğünde bezeyelim Yapacağımız tepsiye göre açalım, hamurlar bitene kadar açalım hamurları daha sonra haşlamak için büyük tencereye kaynakmış su koyalım Bir kaç damla limon sıkalım, suyumuza tuz atalım, biraz tuzlu olması gerekiyor 1 adet hamuru alıp yavaş yavaş kaynamış suya koyalım arkalı önlü suda çevirip 12 dakika tutup alalım süzgeç yardımıyla büyük bir kabın içinde soğuk su hazırladığımız kaba haşladığımız hamuru oradan alıp suya koyalım açalım hamuru Soğutalım, yağladığımız tepsiye ilk önce çiğ hamur koyalım Daha sonra haşladığımız hamuru koyalım, elimizle hafif dalgalı gibi yapalım, yırtılan hamurlar olabilir, sorun değil yama yapalım Hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi yapalım, dikkat etmemiz konu haşladıktan sonra soğuk su biraz ılıyor bir kaç kez suyu döküp tekrar su koyalım Her katı 23 yemek kaşığı ile yağlıyoruz 6 Kata gelince iç harcı koyalım Tekrar kalan hamurları 6 katı haşlayalım, soğuk suya koyup dizelim Katı yağlayalım, hamurlar bitince de böreğimizi keselim Üzerine tekrar sıvı yağ kullanalım 200 derecede alt üst pişirme kısmında güzelce altı üstü kızarana kadar fırında tutalım, fırından çıktıktan sonra hafif bir nemli bez örtelim, böreğimiz kuru olmasın Deneyeceklere afiyet olsun