Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gerçek tereyağı nasıl anlaşılır?

Gerçek tereyağı nasıl anlaşılır?
0
139

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

Son devirlerde mühlet gelen tartışmaların arasında tereyağının kilo aldırdığı ve zararlı olduğu söylenmekteydi. Lakin doğal tereyağı tüketildiği taktirde bir çok yararlarının olduğu ispatlandı. Pekala, gerçek ve doğal tereyağı nasıl anlaşılır? Doğal tereyağını anlamanın püf noktaları nelerdir? Doğal tereyağ hakkında bilinmesi gerekenler...

Sofralardan eksik olmayan vitamin kaynağı tereyağını, doğal tüketilmesi ve kaliteli olup olmadığına dikkat edilmesi bilirkişilerin üzerinde durduğu değerli noktalar arasındadır. Mineral kaynaklı bu besin doğal olduğu taktirde bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanserle uğraş eder. Birebir vakitte güçlü bir antioksidan olan tereyağının gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? Kaliteli tereyağ nasıl seçilir? Merak edilen haberin içeriği için sahife altına göz atınız...

uk8cq_1558614434_9802.jpeg

GERÇEK TEREYAĞ NASIL ANLAŞILIR?

- Köy tereyağı yoğurttan çıkarılır. İnekten süt sağıldıktan sonra mayalanır ve bekletilir. Bu pratikle yapılan prosedür tereyağının kaliteli olduğuna işarettir.

- Küçük bir modül tereyağını alıp sıcak suya atınız. Gerçek tereyağı tek modülde ufalarak erir, şayet kesimlere ayrılarak eriyorsa o gerçek tereyağı değildir.

- Gerçek tereyağını, mutfağınızda oda sıcaklığında bıraktığınızda asla büsbütün erimez yalnızca yumuşar. Ne kadar yumuşarsa yumuşasın halini de bozmaz. Aksi halde seyrederse gerçek tereyağı değildir.

- Gerçek tereyağını buzdolabından çıkarır çıkarmaz bıçakla kesmekte zorlanabilirsiniz. Şayet bir çatlamalar oluyorsa gerçek tereyağı olmadığına işarettir.

laH3y_1558614465_8516.jpg

- Sarı olan tereyağları gerçektir ama beyaz renkler de gerçek olabilir. Bu renk uyuşmazlığının nedeni yağ prodüksiyonunda kullanılan hayvanın sütüyle alakalıdır.

Tereyağını tavada erittiğiniz hengam baloncuk olmaz ve köpürmezse gerçek ve doğal bir tereyağı değildir.
 
858,497Konular
982,125Mesajlar
30,082Kullanıcılar
SEDATcan2525Son üye
Üst Alt