iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
6 dilim kuzu gerdan
6 adet orta boy patates
6 adet küçük boy havuç
İki buçuk su bardağı su
Tuz, karabiber
Sosu için: 3 iri diş sarmısak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 dal taze nane
Yarım limonun suyu
Gerdan Haşlama Yapılışı
KUZU gerdanı düdüklü tencereye alıp üzerine soyulmuş patates ve havucu bütün olarak yerleştirin Suyunu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 3035 dakika pişirin Kapağını açıp tuz ve karabiber ilave edin 5 dakika kapağı açık olarak pişirip ocaktan alın Diğer taraftan sosu hazırlamak için, sarmısakları ezip, sıvıyağda kavurun Ocağı kapatıp üzerine ince kıyılmış nane ve limon suyu ilave edip karıştırın Yemeği tabaklara alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın
6 dilim kuzu gerdan
6 adet orta boy patates
6 adet küçük boy havuç
İki buçuk su bardağı su
Tuz, karabiber
Sosu için: 3 iri diş sarmısak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 dal taze nane
Yarım limonun suyu
Gerdan Haşlama Yapılışı
KUZU gerdanı düdüklü tencereye alıp üzerine soyulmuş patates ve havucu bütün olarak yerleştirin Suyunu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 3035 dakika pişirin Kapağını açıp tuz ve karabiber ilave edin 5 dakika kapağı açık olarak pişirip ocaktan alın Diğer taraftan sosu hazırlamak için, sarmısakları ezip, sıvıyağda kavurun Ocağı kapatıp üzerine ince kıyılmış nane ve limon suyu ilave edip karıştırın Yemeği tabaklara alıp üzerine sosu gezdirerek servis yapın