iltasyazilim
FD Üye
1 adet koyun gerdanı,
30 adet kuru kayısı,
30 adet erik,
2 adet kalın çubuk tarçın,
56 adet karanfil,
2 paket damla sakızı,
1 su bardağı badem,
yarım su bardağı çamfıstığı,
4 su bardağı toz seker
Gerdanın yağlarını ayıklayın Üzerini 45 parmak geçecek kadar su ekleyin, önce Orta, sonra kısık ateşte uzun süre kaynatın Kaynarken üzerindeki köpüğü alın Kemiğinden ayrılacak kadar iyi piştikten sonra suyunda soğumaya bırakın Haşlanmış gerdanın etlerini kemikten ayırın Etler arasında kalan yağ ve sinirleri iyice ayırarak lif lif ayırın Ayıkladığınız etleri büyük bir tencereye koyun
Süzdüğünüz gerdan suyunu etlerin üzerine ilave edin Tencereyi orta ateşte kaynamaya bırakın Daha sonra ocağın altını kısın
24 saat suda beklemiş kayısı ve erikleri atın Tahta kaşıkla karıştırıp yumuşamalarını bekleyin
Kaynama sırasında su eksilirse haşlama suyunuda ilave edin
Kayısılar yumuşar gibi olunca 2 çubuk tarçın, 56 adet karanfil, 1 su bardağı zarından ayıklanıp kavrulmuş badem ve yarım su bardağı kavrulmuş fıstığı ekleyin 4 su bardağı tozşekeri katın
Karıştırarak eritin ve az şekerle dövdüğünüz damla sakızını ilave edin
Biraz daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın, ikram kaplarını alın ve servis yapmadan önce mutlaka ısıtın
Gerdan Tatlısı Tarifi 2
15 kişilik
1 adet koyun gerdanı
30 adet kuru kayısı
30 adet kuru erik
2 adet çubuk tarçın
56 adet karanfil
2 paket damla sakızı
1 su bardağı badem
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
4 su bardağı tozşeker
Kayısı ve erikleri bir gece suda bekletin Bademleri kaynar suda 5 dakika pişirip kabuklarını soyun Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavada renkleri dönene kadar kavurup kenara alın Dolmalık fıstıkları da kavurun Gerdanın yağlarını ayıklayıp bir tencereye alın Üzerini 45 parmak geçecek kadar su ekleyin Önce orta sonra kısık ateşte kemiğinden ayrılıncaya kadar, ara sıra üzerinde biriken köpükleri alarak pişirin Soğuduktan sonra kemikleri ve etlerin arasındaki sinirleri çıkarın Eti lif lif ayırıp büyük tencereye alın Üzerine gerdanı pişirdiğiniz sudan biraz ekleyin Tencereyi orta ateşte kaynamaya bırakın Ocağın altını kısıp bir gece suda bekletip süzdüğünüz kayısı ve erikleri ilave edin Ara sıra karıştırarak yumuşamalarını bekleyin Kaynama sırasında su eksilirse haşlama suyundan ekleyin Kayısılar yumuşamaya başladığında tarçın, karanfil, badem ve dolmalık fıstığı ilave edin Biri iki taşım kaynadıktan sonra tozşeker ve az miktarda tozşekerle dövdüğünüz damla sakızını tencereye ekleyin 510 dakika daha pişirip ocaktan alın Servis kaplarına alıp sıcak olarak ikram edin
30 adet kuru kayısı,
30 adet erik,
2 adet kalın çubuk tarçın,
56 adet karanfil,
2 paket damla sakızı,
1 su bardağı badem,
yarım su bardağı çamfıstığı,
4 su bardağı toz seker
Gerdanın yağlarını ayıklayın Üzerini 45 parmak geçecek kadar su ekleyin, önce Orta, sonra kısık ateşte uzun süre kaynatın Kaynarken üzerindeki köpüğü alın Kemiğinden ayrılacak kadar iyi piştikten sonra suyunda soğumaya bırakın Haşlanmış gerdanın etlerini kemikten ayırın Etler arasında kalan yağ ve sinirleri iyice ayırarak lif lif ayırın Ayıkladığınız etleri büyük bir tencereye koyun
Süzdüğünüz gerdan suyunu etlerin üzerine ilave edin Tencereyi orta ateşte kaynamaya bırakın Daha sonra ocağın altını kısın
24 saat suda beklemiş kayısı ve erikleri atın Tahta kaşıkla karıştırıp yumuşamalarını bekleyin
Kaynama sırasında su eksilirse haşlama suyunuda ilave edin
Kayısılar yumuşar gibi olunca 2 çubuk tarçın, 56 adet karanfil, 1 su bardağı zarından ayıklanıp kavrulmuş badem ve yarım su bardağı kavrulmuş fıstığı ekleyin 4 su bardağı tozşekeri katın
Karıştırarak eritin ve az şekerle dövdüğünüz damla sakızını ilave edin
Biraz daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın, ikram kaplarını alın ve servis yapmadan önce mutlaka ısıtın
Gerdan Tatlısı Tarifi 2
15 kişilik
1 adet koyun gerdanı
30 adet kuru kayısı
30 adet kuru erik
2 adet çubuk tarçın
56 adet karanfil
2 paket damla sakızı
1 su bardağı badem
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
4 su bardağı tozşeker
Kayısı ve erikleri bir gece suda bekletin Bademleri kaynar suda 5 dakika pişirip kabuklarını soyun Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavada renkleri dönene kadar kavurup kenara alın Dolmalık fıstıkları da kavurun Gerdanın yağlarını ayıklayıp bir tencereye alın Üzerini 45 parmak geçecek kadar su ekleyin Önce orta sonra kısık ateşte kemiğinden ayrılıncaya kadar, ara sıra üzerinde biriken köpükleri alarak pişirin Soğuduktan sonra kemikleri ve etlerin arasındaki sinirleri çıkarın Eti lif lif ayırıp büyük tencereye alın Üzerine gerdanı pişirdiğiniz sudan biraz ekleyin Tencereyi orta ateşte kaynamaya bırakın Ocağın altını kısıp bir gece suda bekletip süzdüğünüz kayısı ve erikleri ilave edin Ara sıra karıştırarak yumuşamalarını bekleyin Kaynama sırasında su eksilirse haşlama suyundan ekleyin Kayısılar yumuşamaya başladığında tarçın, karanfil, badem ve dolmalık fıstığı ilave edin Biri iki taşım kaynadıktan sonra tozşeker ve az miktarda tozşekerle dövdüğünüz damla sakızını tencereye ekleyin 510 dakika daha pişirip ocaktan alın Servis kaplarına alıp sıcak olarak ikram edin