iltasyazilim
FD Üye
1 kilo irmik 750 gr tam buğday unu Yarım litre zeytin yağı 1 paket eritilmiş margarin Kabartma tozu Vanilya içi için;
Doğranmış ceviz içi 2 su bardağı pudra şekeri Karanfil ve tarçın ( toz halinde) Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Bütün malzemeleri bir yerde harmanlıyoruz ( tabi bu kurabiyenin özel un ve irmiği olduğundan dolayı bu malzemeleri kullandım Gerçeğinden bir farklı tadı yok)
arzuya göre hamurun içine mahlep koyabilirsiniz
? Daha sonra farklı bi yerde yoğurup az miktar alıyoruz Onu yoğuruyoruz o yoğurma işlemini bir kaseye su ve biraz zeytin yağı ilave ediyoruz bu suyla yoğuruyoruz ki iyice istediğimiz kıvama gelsin dağılmasın Sakın korkmayın su ile yoğurduğunuzda kıvamını alacaktır
? Diğer işlem ceviz büyüklüğünde alıp içini oyuyoruz Ve hazırlamış olduğumuz iç harçdan içine biraz koyup yuvarlak şekilde kapatıyoruz Gerebiçin özel kalıpları var o kalıpla yassı şekllini verip elimizle bastırıyoruz Ve boş zemine vurup çıkarıyoruz
Bu şekilde işleme devam ediyoruz Tepsi dolana kadar 250 derecelik fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz Piştikten sonra üzerine ister pudra şekeri dökebilirsiniz İsterseniz dökmezsiniz arzunuza göre
Bu şekilde yapıyoruz ve AFİYET OLSUN UMARIM BEĞENİRSİNİZ
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Doğranmış ceviz içi 2 su bardağı pudra şekeri Karanfil ve tarçın ( toz halinde) Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Bütün malzemeleri bir yerde harmanlıyoruz ( tabi bu kurabiyenin özel un ve irmiği olduğundan dolayı bu malzemeleri kullandım Gerçeğinden bir farklı tadı yok)
arzuya göre hamurun içine mahlep koyabilirsiniz
? Daha sonra farklı bi yerde yoğurup az miktar alıyoruz Onu yoğuruyoruz o yoğurma işlemini bir kaseye su ve biraz zeytin yağı ilave ediyoruz bu suyla yoğuruyoruz ki iyice istediğimiz kıvama gelsin dağılmasın Sakın korkmayın su ile yoğurduğunuzda kıvamını alacaktır
? Diğer işlem ceviz büyüklüğünde alıp içini oyuyoruz Ve hazırlamış olduğumuz iç harçdan içine biraz koyup yuvarlak şekilde kapatıyoruz Gerebiçin özel kalıpları var o kalıpla yassı şekllini verip elimizle bastırıyoruz Ve boş zemine vurup çıkarıyoruz
Bu şekilde işleme devam ediyoruz Tepsi dolana kadar 250 derecelik fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz Piştikten sonra üzerine ister pudra şekeri dökebilirsiniz İsterseniz dökmezsiniz arzunuza göre
Bu şekilde yapıyoruz ve AFİYET OLSUN UMARIM BEĞENİRSİNİZ
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız