Wish senin icin gesi bağları cok sevindim bu turkuyu isteiğin icin cunku cok severim
Kayseri'de annesi ile yasayan genc kız Kayseri iline bağlı gesi kasabasına gelin gider O zamanın şartlarında ulaşım zor olduğu icin genc kız kayseriye gidip gelemez ve annesine olan ozlemi onu cok uzer Kocası vurdum duymaz, gamsız birisidir Genc kızla hic ilgilenmez Kaynana ise despot ve kotu birisidir Geline yapmadık eziyet bırakmaz Aradan zaman gecer ve bir cocukları olur Cocuğu ile avunmaya calışır, ama nafile Annesine olan ozlemi bir turlu dinmemiştir Annesinden hic haber alamadığı icin cok uzulmektedir Aylar yıllar gecer ve kotu haber gelir Annesinin olduğunu ogrenen gelin uzuntusunden gesinin guzel bağları arasında hem ağlar hem de gesi bagları turkusunu soyleye soyleye dolaşır durur Turkunun bilinen 64 beyiti derlenmiştir
Gesi Bağları'nda Dolanıyorum
Yitirdiğim Yarimi Aman Aranıyorum
Bir Cift Selamına Guveniyorum
Gel Otur Yanıma Hallerimi Soyleyim
Halimden Bilmiyor Ben O Yari Neyleyim
Gesi Bağları'ndan Gelsin Gecilsin
Kurulsun Masalar Rakı Konyak İcilsin
Herkes Sevdiğini Alsın Secilsin
Atma Anam Atma Şu Dağların Ardına
Kimseler Yanmasın Anam Yansın Derdime
Gesi Bağları'nda Uc Top Gulum Var
Hey Allah'tan Korkmaz Sana Bana Olum Var
Olum Varsa Şu Dunyada Zulum Var
Kaynak: Ahmet Gazi Ayhan
Derleyen: Muzaffer Sarısozen
Yore: Kayseri
Bende aşağıdaki uyemizden en sevdiği turkunun hikayesini istiyorum
Kayseri'de annesi ile yasayan genc kız Kayseri iline bağlı gesi kasabasına gelin gider O zamanın şartlarında ulaşım zor olduğu icin genc kız kayseriye gidip gelemez ve annesine olan ozlemi onu cok uzer Kocası vurdum duymaz, gamsız birisidir Genc kızla hic ilgilenmez Kaynana ise despot ve kotu birisidir Geline yapmadık eziyet bırakmaz Aradan zaman gecer ve bir cocukları olur Cocuğu ile avunmaya calışır, ama nafile Annesine olan ozlemi bir turlu dinmemiştir Annesinden hic haber alamadığı icin cok uzulmektedir Aylar yıllar gecer ve kotu haber gelir Annesinin olduğunu ogrenen gelin uzuntusunden gesinin guzel bağları arasında hem ağlar hem de gesi bagları turkusunu soyleye soyleye dolaşır durur Turkunun bilinen 64 beyiti derlenmiştir
Gesi Bağları'nda Dolanıyorum
Yitirdiğim Yarimi Aman Aranıyorum
Bir Cift Selamına Guveniyorum
Gesi Bağları'ndan Gelsin Gecilsin
Kurulsun Masalar Rakı Konyak İcilsin
Herkes Sevdiğini Alsın Secilsin
Atma Anam Atma Şu Dağların Ardına
Kimseler Yanmasın Anam Yansın Derdime
Gesi Bağları'nda Uc Top Gulum Var
Hey Allah'tan Korkmaz Sana Bana Olum Var