iltasyazilim
FD Üye
*
Gevrek Bunlar (Tulumba Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı sulu yoğurt
*1 yumurta
*1 çay kaşığı karbonat
*Bir çimdik tuz
*1 yemek kaşığı limon suyu
*2 su bardağından iki parmak eksik un
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için;
*2 çorba kasesi şeker
*3 kase su
*Limon
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
Gevrek Bunlar (Tulumba Tatlısı) Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim Hanımlar Merhaba Çok çıtır bir tarifle karşınızdayım Önce şerbeti ocağa alalım On dk falan kaynayınca limon ekleyip iki dk daha kaynayıp altını kapatın ve çok soğuk olmasını sağlayalım Bütün malzemeleri bir kapta toplayalım Sonra unu ekleyelim koyu kek kıvamında olacak Sonra şırıngaya biraz yağ damlatalım ki hamur kolay kaysın içinden Hamuru şırıngaya dolduralım Ama sıvı yağın altını en son aşamada açalım fazla ısınmasın Sonra teker teker sıkalım, yağa bıçak yardımı ile keselim hamurları Ama yağın altı kısık olsun ki çıtır çıtır olsun Kızarınca çıkarıp soğuk şerbete atalım ve diğer yanıtlar kızarana kadar dursun Sonra çıkartın diğer kızaranları atın şerbete Şerbet ne kadar soğuk olursa o kadar çıtır olur unutmayalım
Gevrek Bunlar (Tulumba Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı sulu yoğurt
*1 yumurta
*1 çay kaşığı karbonat
*Bir çimdik tuz
*1 yemek kaşığı limon suyu
*2 su bardağından iki parmak eksik un
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için;
*2 çorba kasesi şeker
*3 kase su
*Limon
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
Gevrek Bunlar (Tulumba Tatlısı) Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim Hanımlar Merhaba Çok çıtır bir tarifle karşınızdayım Önce şerbeti ocağa alalım On dk falan kaynayınca limon ekleyip iki dk daha kaynayıp altını kapatın ve çok soğuk olmasını sağlayalım Bütün malzemeleri bir kapta toplayalım Sonra unu ekleyelim koyu kek kıvamında olacak Sonra şırıngaya biraz yağ damlatalım ki hamur kolay kaysın içinden Hamuru şırıngaya dolduralım Ama sıvı yağın altını en son aşamada açalım fazla ısınmasın Sonra teker teker sıkalım, yağa bıçak yardımı ile keselim hamurları Ama yağın altı kısık olsun ki çıtır çıtır olsun Kızarınca çıkarıp soğuk şerbete atalım ve diğer yanıtlar kızarana kadar dursun Sonra çıkartın diğer kızaranları atın şerbete Şerbet ne kadar soğuk olursa o kadar çıtır olur unutmayalım