iltasyazilim
FD Üye
Gevrek Kurabiye (İki) Çikolatalı (Mükemmel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*100 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1, 5 türk kahvesi fincanı pudra
*3 su bardağı un (Gerekirse biraz daha eklenebilir)
Çikolata Sosu için;
*3 yemek kaşığı dolusu nutella
*100 gr bitter çikolata
*1 yemek kaşığı kadar tereyağı, margarin veya hindistan cevizi yağı (Sert kıvamlı)
Gevrek Kurabiye (İki) Çikolatalı (Mükemmel Lezzet) Tarifi Yapılışı Bir kaba tereyağı, sıvı yağ, yumurta, vanilya, pudra şekeri ve kabartma tozu alınarak un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak şekilde yoğurulur
Hamur 2 parçaya ayrılır İlk parça yağlı kağıt arasında açılır Yuvarlak bir kalıpla dairesel şekiller çıkartılıp fırın tepsisine dizilir İkinci hamur parçası da yağlı kağıt arasında açılarak aynı büyüklükte şekiller çıkartılır Daha ufak bir kalıp dairelerin ortasına bastırılır ve simit şeklinde ortası boş şekiller oluşturulur Bu şekiller fırın tepsisinin üzerindeki dairesel şekilli hamurların üzerine oturtulur Böylelikle ortası çukur kenarları yüksek yuvarlak şekiller elde etmiş oluruz
Şekilleri tamamlanan kurabiye hamurları önceden ısıtılmış 175 derece (altüst) fırında 2025 kontrollü pişirilir
Küçük bir sos tenceresine sürme çikolata (nutella v s), bitter çikolata ve yağ alınır Kısık ateşte hepsi eriyip büyünleşinceye kadar karıştırılak ısıtılır
Soğuyan kurabiyelerin ortası, ılınmış çikolata sosuyla doldurulur Arzu edilirse üzerine tekrar çikolata sos sıkılarak şekillendirilir Kurabiyeler buzdolabına alınarak çikolatanın donması sağlanır
Çikolatası donan kurabiyeler servise hazırdır
Afiyet olsun
*100 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1, 5 türk kahvesi fincanı pudra
*3 su bardağı un (Gerekirse biraz daha eklenebilir)
Çikolata Sosu için;
*3 yemek kaşığı dolusu nutella
*100 gr bitter çikolata
*1 yemek kaşığı kadar tereyağı, margarin veya hindistan cevizi yağı (Sert kıvamlı)
Gevrek Kurabiye (İki) Çikolatalı (Mükemmel Lezzet) Tarifi Yapılışı Bir kaba tereyağı, sıvı yağ, yumurta, vanilya, pudra şekeri ve kabartma tozu alınarak un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak şekilde yoğurulur
Hamur 2 parçaya ayrılır İlk parça yağlı kağıt arasında açılır Yuvarlak bir kalıpla dairesel şekiller çıkartılıp fırın tepsisine dizilir İkinci hamur parçası da yağlı kağıt arasında açılarak aynı büyüklükte şekiller çıkartılır Daha ufak bir kalıp dairelerin ortasına bastırılır ve simit şeklinde ortası boş şekiller oluşturulur Bu şekiller fırın tepsisinin üzerindeki dairesel şekilli hamurların üzerine oturtulur Böylelikle ortası çukur kenarları yüksek yuvarlak şekiller elde etmiş oluruz
Şekilleri tamamlanan kurabiye hamurları önceden ısıtılmış 175 derece (altüst) fırında 2025 kontrollü pişirilir
Küçük bir sos tenceresine sürme çikolata (nutella v s), bitter çikolata ve yağ alınır Kısık ateşte hepsi eriyip büyünleşinceye kadar karıştırılak ısıtılır
Soğuyan kurabiyelerin ortası, ılınmış çikolata sosuyla doldurulur Arzu edilirse üzerine tekrar çikolata sos sıkılarak şekillendirilir Kurabiyeler buzdolabına alınarak çikolatanın donması sağlanır
Çikolatası donan kurabiyeler servise hazırdır
Afiyet olsun