Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gevrek Tulumba Tatlısı / Sarı Burma

Gevrek Tulumba Tatlısı / Sarı Burma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Gevrek Tulumba Tatlısı Sarı Burma Tarifi İçin Malzemeler
1 tana yumurta Yarım su bardağı 125 ml süt Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı un 1 su bardağı ince irmik Şerbeti için;
3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon Kızartmak için;
Sıvıyağ Gevrek Tulumba Tatlısı Sarı Burma Tarifi Yapılışı

Önce şerbeti hazırlayalım Şekeri ve suyu 20 dakika kaynatalım Sonra limonuda sıkalım 10 dakika daha kaynatın kısık ateşte Sonra soğumaya bırakalım Ben hep bir gün önce yapar buzdolabına koyarım Ertesi gün buz gibi olur sadece hamuru yapar torbaya koyar kızgın yağda kızartırım ve soğuk şerbetin içine atarım Diğerleri kızarana kadar şerbetin içinde kalsın Bütün malzemeleri yoğuralım ama unu lütfen kontrollü koyalım Hamur cıvık olmayacak yoksa kıtır olmaz poğaça hamuru gibide olmayacak oda sert Sıkma torbasında sıkabilmeniz lazım Ne sert, nede cıvık Hamuru hazırlarken yağın altınıda açın ben firitözde de kızarttım 10 senedir yaparım her zaman kıtır kıtır Çok kolay inanın çok güzel oluyor

 
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,312Kullanıcılar
aarassqeSon üye
Üst Alt