iltasyazilim
FD Üye
Gevrekli Şahane Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 su bardağı nişasta ( Buğday ve mısır karışık kullandım )
*225 su bardağı un
*Yarım paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
Üzerine:
*1 dolu çorba kaşığı sürülebilen çikolata
*80 gr bitter çikolata
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*Elle ufalanmış bir büyük kase mısır gevreği( Karamelli tavsiye ederim )
Gevrekli Şahane Kurabiye Tarifi Yapılışı Hamur için yumurta, şeker, tereyağ, vanilin, kabartma tozu ve sıvı yağı iyice karıştıralım Nişastayı bardak bardak ekleyip hamura yedirelim Kontrollü olarak un ekleyelim Kulak memesi*yumuşaklığında hamur yapalım Cevizden az küçük parça koparıp önce yuvarlayıp sonra parmak şekli verelim Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 175 dereceye ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde 20 dakika civarı pişirelim Kurabiyeler soğurken çikolata ve yağı benmari usulü eritelim Kurabiyeleri önce çikolataya sonra gevreğe batıralım Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim Eğer aynı gün tüketmeyeceksek hepsini çikolatalayıp gevreklemeyelim Kullanmayacağımızı buzluğa kaldırabiliriz Çikolatası donana kadar buzdolabında bekletelim Afiyet olsun
*2 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 su bardağı nişasta ( Buğday ve mısır karışık kullandım )
*225 su bardağı un
*Yarım paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
Üzerine:
*1 dolu çorba kaşığı sürülebilen çikolata
*80 gr bitter çikolata
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*Elle ufalanmış bir büyük kase mısır gevreği( Karamelli tavsiye ederim )
Gevrekli Şahane Kurabiye Tarifi Yapılışı Hamur için yumurta, şeker, tereyağ, vanilin, kabartma tozu ve sıvı yağı iyice karıştıralım Nişastayı bardak bardak ekleyip hamura yedirelim Kontrollü olarak un ekleyelim Kulak memesi*yumuşaklığında hamur yapalım Cevizden az küçük parça koparıp önce yuvarlayıp sonra parmak şekli verelim Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 175 dereceye ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde 20 dakika civarı pişirelim Kurabiyeler soğurken çikolata ve yağı benmari usulü eritelim Kurabiyeleri önce çikolataya sonra gevreğe batıralım Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim Eğer aynı gün tüketmeyeceksek hepsini çikolatalayıp gevreklemeyelim Kullanmayacağımızı buzluğa kaldırabiliriz Çikolatası donana kadar buzdolabında bekletelim Afiyet olsun